Akademisk Arkitektforening

MORGENKLOG OM FN’s 17 VERDENSMÅL


Vi fortsætter med morgenklog om FN’s Verdensmål, nu med eksempler på hvordan de kan indarbejdes i projekter og med nye oplægsholdere.

I 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem mod 2030 skal sætte kurs med en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Verdensmålene udgør 17 konkrete forpligtende mål.

Disse mål vil vi i arkitektforeningen gerne blive kloge på og udbrede kendskabet til, så vi kan finde ud af, hvordan vi som stand kan indarbejde dem i vores daglige arbejde, uanset hvor vi som arkitekter sidder i byggeriets fødekæde, eller hvor og hvordan vi nu arbejder som arkitekter.

Verdensmålene er for alle, noget vi alle kan og bør byde ind på, da vi som arkitekter tager stilling til og påvirker vores omgivelser meget med det vi gør. Vi er som stand, med vores uddannelsesmæssige baggrund, kendetegnet ved at kunne tænke i helheder og vil derfor være rigtigt gode til at byde ind på Verdensmålene.

UIA(International Union of Architects) har valgt at der skal arbejdes med Verdensmålene som ledetråd frem mod verdenskongressen, der kommer til København i 2023 og derfor er vi i Arkitektforeningen begyndt at arbejde med målene.

Med disse næste arrangementer kommer nye oplægsholdere og fortæller om, hvorfor målene er vigtige, samt nyudklækkede kandidater fra KADK, der har arbejdet med Verdensmålene i deres afgangsprojekter og fortæller om deres projekter.

Konceptet er som det plejer med kaffe og croissant, nærmere program kommer når der er færdig planlagt.

Kontakt og tilmelding: Charlotte Algreen på ca@algreenarkitekter.dk

Dato: 
Tir, 12/06/2018
Tidspunkt: 
8.30 - 10:00

Sted

Arkitektforeningen
Åbenrå 34
1124
København K

Kommentarer