Akademisk Arkitektforening

MORGENKLOG OM FN’s 17 VERDENSMÅL


Arkitektforeningen fortsætter med morgenklog om FN’s Verdensmål, nu med eksempler på hvordan de kan indarbejdes i projekter og med nye oplægsholdere.

I 2015 vedtog verdens regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, der frem mod 2030 skal sætte kurs med en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Verdensmålene udgør 17 konkrete forpligtende mål.

Disse mål vil vi i Arkitektforeningen gerne blive kloge på og udbrede kendskabet til, så vi kan finde ud af, hvordan vi som stand kan indarbejde dem i vores daglige arbejde, uanset hvor vi som arkitekter sidder i byggeriets fødekæde, eller hvor og hvordan vi nu arbejder som arkitekter.

Verdensmålene er for alle, noget vi alle kan og bør byde ind på, da vi som arkitekter tager stilling til og påvirker vores omgivelser meget med det vi gør. Vi er som stand, med vores uddannelsesmæssige baggrund, kendetegnet ved at kunne tænke i helheder og vil derfor være rigtigt gode til at byde ind på verdensmålene.

UIA(International Union of Architects) har valgt at der skal arbejdes med Verdensmålene som ledetråd frem mod verdenskongressen, der kommer til København i 2023 og derfor er vi i Arkitektforeningen begyndt at arbejde med målene.

Med disse næste arrangementer kommer nye oplægsholdere og fortæller om, hvorfor målene er vigtige, samt nyudklækkede kandidater fra KADK, der har arbejdet med Verdensmålene i deres afgangsprojekter og fortæller om deres projekter.

Konceptet er som det plejer med kaffe og croissant og ser ud som følger:

Indledning og velkomst: Annette Blegvad og Charlotte Algreen

Kirsten Brosbøl – Vi har været så heldige at få Kirsten Brosbøl til at komme, Kirsten er formand for Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s Verdensmål. Kirsten Brosbøl er uddannet cand.scient.soc. og MA, og var I perioden 3. februar 2014 - 28. juni 2015 miljøminister i Danmark. Hun har været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005.

Gustav Jerlvall Jeppsson og Fredrik Walentin Sandbu – Der sammen har taget afgang i 2017 på Arkitektskolen på programmet Bosætning, Økologi og Tektonik med projektet VESTLANDET – Rammer for en sirkulær omstilling, som de fik KADK’s FN pris for ”Prosjektet er et bud på hvordan man kan bidra til å omstille et samfunn fra en lineær til en mer sirkulær økonomi. Det skaper arkitektoniske og strategiske rammer for en fremtidig sirkulær industri, og gjennom dette viser en mulig retning for et Norge i en tid etter olje-alderen.”

Lotte Astrup Mikkelsen – Lotte har taget afgang i 2017 på Arkitektskolen på programmet Kunst og Arkitektur med projektet MELLEM TO VERDENER – midlertidige boliger til asylansøgere  ”- et bud på, hvordan arkitekturen kan artikulere 'en ny start' for flygtninge der søger asyl i Danmark. Et sted i trygge rammer, som tilbyder en beskyttet pause fra krig og ødelæggelse og et sted hvor, asylansøgeren skal kunne sætte sit aftryk i den virkelighed som han/hun befinder sig i samtidig med, at den nye kultur er tilgængelig og inviterende.”

Ordstyrer: Charlotte Algreen

Tilmelding: Martin Yhlen, myh@arkitektforeningen.dk 

Dato: 
Tir, 12/06/2018
Tidspunkt: 
8.30 - 10:00

Sted

Arkitektforeningen
Åbenrå 34
1124
København K

Kommentarer