Fremtidens bæredygtige multihus: Åben projektonkurrence

I forlængelse af Arkitektforeningens årskonference Bæredygtighed i bevægelse den 5. november lanceres den åbne projektkonkurrence Fremtidens bæredygtige multihus.

Hvordan integreres bæredygtige helhedsløsninger, god arkitektur med idræt og nye behov for bevægelse?

Det kan arkitekter og ingeniører komme med bud på, når Lokale- og Anlægsfonden i samarbejde med Arkitektforeningen i januar 2011 udskriver den åbne projektkonkurrence ”Fremtidens bæredygtige multihus”. Konkurrencen handler om det kommende multihus ”Pulsen” i Balling i Skive Kommune, der skal blive et eksempel på, hvordan bæredygtighed i bred forstand allerede fra start kan ind tænkes i alle dele af et idræts- og kulturbyggeri.

Temaet for årskonferencen ”Bæredygtighed i bevægelse” , der også er gennemgående i konkurrencen, handler om, hvordan arkitekter og ingeniører i fællesskab kan arbejde med at integrere bæredygtighed, teknologi og nye bevægelsesbehov med arkitektur i høj kvalitet.

”Vi ser et stort potentiale i konkurrencens fokus på, hvordan ingeniører og arkitekter i samarbejde kan løfte udfordringen med at sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri. Gennem idekonkurrencen sætter Lokale- og Anlægsfonden og Arkitektforeningen fokus på udvikling og fornyelse af landets mange idræts- og kulturhuse - lad os fremover overlade det med at forbrænde energi til sportsudøverne”, siger Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen.

Lancering og åbent hus
Arkitektkonkurrencen lanceres på Akademisk Arkitektforenings årskonference fredag den 5. november 2010,  kl. 17.00, hvor der vil være vin og taler ved Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen, Bo Vestergaard Madsen, analysechef i Lokale- og Anlægsfonden og Flemming Reeslev, projektudvikler, ”Pulsen”. Præsentationen er åben for alle.

Konkurrencen udskrives i januar 2011