Akademisk Arkitektforening

Baggård nomineret til international prisSiden landskabsarkitekterne 1:1 landskab for to år siden hev stuen ned i gården, og skabte et persisk gulvtæppe i sten, har der været interesse for baggården på Østerbro. Nu er baggården nomineret til den til prisen Best Private Plots.


På tegnestuen 1:1 landskab er der stolthed over det seneste hak i bæltet:

”Det er en stor anerkendelse at blive valgt ud mellem nogle af de bedste projekter i verden lige nu. Så selvfølgelig er vi stolte, siger partner Jacob Kamp. Ja, fortsætter partner Trine Trydeman: ”Det fede ved projektet er jo i virkeligheden, at beboerne havde modet til at gå en anden vej. I stedet for at skabe endnu et stort anonymt grønt gårdrum, troede de på vores idé og fik et intimt og unikt mødested for beboerne. Det er virkeligheden et eksempel på, hvor langt man kan komme med en god idé.”

Inspirationen til det persiske gulvtæppe i sten fik 1:1 Landskab ved at gå rundt på Østerbro og se på reliefferne i murværket. Idéen var at skabe et mønster, som både er flot, når man kommer ind i gården, og når man kigger ned fra sin lejlighed. Selve belægningen er udført med klassiske danske teglklinker, som bliver smukkere med tiden og holder i flere generationer uden at miste sit særpræg.
Langs husmurene er plantet hvide hortensia, som med tiden vil vokse op og skabe et blomstret tapet på de skagensgule facader. Derudover har beboerne selv sat deres præg på beplantningen ved at sætte blomster ud i krukker ligesom i de italienske gårdhaver.

Kommentarer