BR10 - nye krav til energi og indeklima

Det nye bygningsreglement (BR10) er nu på gaden. Flere af initiativerne i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres med det nye bygningsreglement.

Målsætningen er at sikre et lavere energiforbrug i både nye og eksisterende bygninger. Det nye reglement sætter derudover fokus på et godt og sundt indeklima i bygninger.

”Vi skal sikre de bedst mulige rammer for at bygge grønt. Med det nye bygningsreglement gennemfører vi en række vigtige initiativer i bestræbelserne på at sænke energiforbruget i bygninger”, siger direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen.

BR10 trådte i kraft den 30. juni 2010. I en overgangsperiode på seks måneder kan der bygges efter både BR08 og BR10. Fra den 30. december 2010 kan der kun bygges efter BR10.

Download det nye bygningsreglement (PDF)
Læs Arkitektforeningens høringssvar til BR10