Hele verdens H.C. Andersen

Siden Odense Bys Museer og Odense Kommune i samarbejde med Realdania den 2. september udskrev den internationale idékonkurrence House of Fairytales, er godt 1000 tilmeldinger fra hele verden strømmet ind.

I alt er der kommet 969 registrerede tilmeldinger* fra 64 lande. Den 10.12 er der modtagelsesfrist for konkurrenceforslag.

”Det er imponerende og viser, at H. C. Andersen er verdenskulturarv”, siger Torben Grøngaard Jeppesen til Fyens Stiftstidende.

Intention med eventyrhuset er at byde velkommen til digterens eventyrverden. Samtidig skal huset fungere som et internationalt vartegn for H. C. Andersens fødeby, Odense.

Hold øje med arkitektforeningen.dk og houseoffairytales.dk for mere info, samt det endelige antal konkurrenceforslag, som vil blive optalt efter modtagelsesfristen den 10. december.

Resultatet af idékonkurrencen forventes offentliggjort ultimo marts 2014. Akademisk Arkitektforening har været konkurrencerådgiver gennem forløbet.

Læs mere og se konkurrenceprogrammet her.

*Der har i pressen været forvirring omkring begreberne deltagelse og forslag. Det endelige antal forslag vides først efter den 10. december. Tallet 969 går på registrerede tilmeldinger.

Illustration: H.C. Andersen portræt af Christian Albrecht Jensen, 1836
- Wikimedia Commons