Akademisk Arkitektforening

Lars Autrup bliver ny direktør


Pressemeddelelse

København d. 7. marts 2018

Arkitektforeningen får ny direktør

Det er med stor glæde, at Akademisk Arkitektforening nu kan præsentere den 50-årige arkitekt MAA Lars Autrup som ny direktør. Han tiltræder d. 1. maj 2018.

Lars Autrup kommer fra en stilling som projektchef i Realdania, hvor han har været ansat i otte år. Før det har han arbejdet som tegnestuechef på Gottlieb Paludan Architects og er desuden aktiv i Arkitektforeningens konkurrenceudvalg. Dermed får Arkitektforeningens godt 7000 medlemmer en fagfælle i front, der forener bred ledelsesmæssig erfaring med visioner på fagets og foreningens vegne. Lars Autrup udtaler:

"Jeg vil stå i spidsen for en standsforening, som interesserer sig for alle sine medlemmer. En forening, der repræsenterer, inspirerer og udfordrer arkitekter i hele landet og i alle ender af det arkitektfaglige spektrum. Jeg glæder mig til at videreføre Arkitektforeningens arbejde med at fremme arkitektonisk kvalitet overalt i samfundet." 

Bestyrelsesformand i Akademisk Arkitektforening Natalie Mossin udtaler om valget af Lars Autrup:

"Jeg ser frem til samarbejdet med Lars Autrup, der med sin store erfaring som både udførende og rammesættende har meget at byde ind med. Lars har en stærk forståelse både af den stand, han som direktør stiller sig i spidsen for, og den kontekst, der er for arkitekters virke i branchen, og i et bredere samfundsperspektiv. Lars er derfor den rette til at videreføre foreningens nuværende strategi ’Sammen om arkitekturen’ og stå i spidsen for Arkitektforeningens udvikling over de kommende år, sammen med bestyrelse, repræsentantskab og Arkitektforeningens mange aktive medlemmer."

Indtil Lars Autrup tiltræder, fortsætter Annette Blegvad som konstitueret direktør.

OM LARS AUTRUP
Lars Autrup er uddannet arkitekt fra KADK og fra Architectural Association School of Architecture, London.

Han startede hos Gottlieb Paludan Architects i 1998 og har i løbet af 12 års ansættelse prøvet kræfter med de fleste arkitektfaglige discipliner, fra sagsarkitekt over bygherrerådgivning til tegnestueledelse.

I 2010 blev han ansat hos Realdania, hvor han fra 2013 til nu har været projektchef for en række af Realdanias markante projekter, som Royal Arena, Kvæsthusprojektet og Vadehavscentret.

Ved siden af sit professionelle virke er Lars Autrup aktiv i Arkitektforeningens konkurrenceudvalg. 

Kommentarer

View profile
Jode Nicar Anderson Tegnestueleder

MAA

ons, 07/03/2018 - 16:55

Kære Lars Autrup -
Tillykke med din kommende nye rolle som formand for foreningen! Må vi alle give dig den støtte der skal til, for at du kan være den direktør vi har brug.

Med venlig hilsen,
Jode Anderson