årskonference

200 problemknusere

Auditoriet på Arkitektskolen Aarhus summede af liv og arkitektfaglige debatter fredag d. 2. november, da det dannede rammen om Arkitektforeningens årskonference. Flere end 200 arkitekter havde fundet vej for at diskutere hverdagsarkitekturens værdier og muligheder.

Det tredje sted

De fleste af os kender det. Vi står op, tager på arbejde i bilen, bussen eller på cyklen. Når vi får fri, løber vi en tur eller går til fitness, fodbold, eller hvad vi nu gør.

Ad arkitekturens veje til sundhed og glæde

Arkitektur og planlægning, der skaber optimale rammer for det sunde aktive liv og hverdagens fysiske udfoldelsesmuligheder.

Sustainability is a must, not an option

Belinda Tato, partner i den spanske arkitektvirksomhed Ecosistema Urbano er på programmet i Århus den 5. november til konferencen "Bæredygtighed i bevægelse".

Ny bevægelse og ny energi på landet, i forstaden og i byen

Som optakt til konferencen ”Bæredygtighed i bevægelse” afholdtes tre workshops om tre konkrete projekter i henholdsvis by-, forstads, -  og  landzone.

Dokumentation og samarbejdsvilje efterlyses

Læs interview med professor Bjarne Ibsen: Arkitekterne har en utrolig naiv forestilling om, at blot man bryder alle grænser ned og bygger anderledes, åbent og transparent idrætsarkitektur, så kommer der ny bevægelse ud af det.

Det mener professor Bjarne Ibsen, forsknings- og centerleder på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet i Odense, og han ser et klart behov for et meget tættere samarbejde mellem arkitekter og planlæggere på den en

Urbanistens forestillinger om bæredygtighed

Associate hos Gehl Architects, Jeff Risom er moderator på konferencen “Bæredygtighed i bevægelse: Nye aktiviteter - nye former - ny energi”, der finder sted den 5. november i Århus med Arkitektforeningen og Lokale- og Anlægsfonden som arrangører. Jeff Risom er urbanist, og hans forestillinger om bæredygtighed tager udgangspunkt i byer og menneskers adfærd heri.

Af Anne-Marie Gregersen

Fremtidens bæredygtige multihus: Åben projektonkurrence

I forlængelse af Arkitektforeningens årskonference Bæredygtighed i bevægelse den 5. november lanceres den åbne projektkonkurrence Fremtidens bæredygtige multihus.

Hvordan integreres bæredygtige helhedsløsninger, god arkitektur med idræt og nye behov for bevægelse?