Arkitektur & Bærdygtighed

Bryd asfalten op

En stadigt voksende andel af vores jord forsegles med asfalt og beton, og det er tid til at tage de senmoderne by-idealer op til diskussion og bane vej for grønnere, sanseligere og mere spiselige (!) byer, mener arkitekt MAA Frans Drewniak, der både gennem sin egen virksomhed og som underviser på KADK arbejder med bæredygtig arkitektur, urban farming og grønne byer.

Af Cæcilie Skovmand

Energirenovering bliver en central ydelse for arkitekter i fremtiden

Arkitekt MAA Pernille Arends driver på 7. år arkitektfirmaet Arends Arkitektur Aps. Pernille havde i gennem en længere periode selv forsøgt at finde tid til at tilegne sig viden omkring energirenovering, men jo mere viden desto større behov for et overblik over de mange aspekter og udfordringer, som emnet rummer.

Arkitekter skal skabe byggeri, der går foran

Arkitektforeningen har talt med til klima- og energiminister Lykke Friis (V) om arkitektur og bæredygtighed.

Hvad karakteriserer dit eget arkitektursyn?

”Jeg er meget fascineret af enkeltheden i japansk arkitektur. Arkitekters evne til at forny historiske bygninger med respekt for traditioner imponerer mig også. Tag bare Norman Fosters bidrag til rigsdagsbygningen i Berlin. På det seneste er det naturligvis CO2 neutralt byggeri, der optager mig.