At skabe ved at dele

Deleøkonomi og voksende byer på ny arkitekturfestival

RISING Architecture Week - teaser from RISING Architecture Week on Vimeo.

Arkitektforeningen er med på den helt nye arkitekturfestival RISING Architecture Week, hvor vi bidrager til debatten om arkitektens rolle i deleøkonomi med workshop, oplæg og ”visionsfrokoster” på Papirøen.

Sharing: Vi skal gentænke metoder, når vi former byer

Vi har spurgt Emmy Laura Perez Fjalland, ph.d.-studerende på Roskilde Universitet og Dansk Arkitektur Center med deleøkonomi som fokus, hvordan hun mener arkitekter, designere og planlæggere bedst kan være med til at understøtte deleøkonomien.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Tagtomater og åben teknologi

Stifter af virksomheden TagTomat vil hellere dele viden end at kæmpe for patenter. Han ser inspirationen fra open source-bevægelsen som vejen mod arkitekturens deleøkonomi.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

At skabe ved at dele - det starter her

I 2015 sætter Arkitektforeningen fokus på deleøkonomi og særligt, hvad vi som arkitekter kan gøre for at spille en rolle i den nye økonomiske dagsorden. Her samler vi løbende en række gode eksempler, links, erfaringer fra ind- og udland m.m. som forhåbentlig kan tjene til inspiration.

Karsten Gori - om at skabe i fællesskab

Tegnestuen LETH & GORI tager medansvar for lokalmiljøet på Vesterbro ved at bruge tegnestuen som åbent udstillingsrum og være med i en fælles, borgerdrevet udvikling af Halmtorvet.

Af Tobias Moe Hoffmeyer