boformer

Almene boliger til tiden

I forbindelse med de kommende års renoveringer af de 156.000 almene boliger der blev bygget i efterkrigstiden, skal boligerne tilpasses nutidens boligbehov og der skal være grundlag for for nye beboersammensætninger.

Af Ilija Weber

Storskala, boformer og det nære liv

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Tredje interview i rækken er med Niels Grundtvig-Poulsen, arkitekt MAA, årgang 1942 med afgang fra Aarhus Arkitektskole i 1971.

Af Lena McNair

Vinderfilm viser, hvordan vi både kan bo tæt sammen og få bedre livskvalitet

Yndlingsbolig og At bo tættere betyder ikke nødvendigvis… er titlerne på de to film, der begge vandt førstepræmier i Statens Kunstfonds idékonkurrence ”Vis os, hvordan vi skal bo tæt”.

Filmenes budskab er, at fremtidens boligformer skal skabes i samspillet mellem vores drømme og det levede hverdagsliv – og  i tætheden mellem mennesker og bygninger.
Prisuddelingen fandt sted fredag den 3. december i Arkitekternes Hus på Christianshavn.

Forstadens haver

Et af forstadens særkender er haven - et lille stykke afgrænset dyrket natur, hvor beboerer sætter deres præg og opbløder grænserne mellem ude og inde.

Inspiration

Lad dig inspirere af relevante links til bøger, foredrag, radioudsendelser mm. om forstaden.

BØGER

Drømmen om Gladsaxe - En krønike om forstaden, der forandrede Danmark.
Asger Liebst Gyldendal 2006, 240 sider, illustreret

Hvem opfandt parcelhuskvarteret? - Forstaden har en historie - Plan og boligbyggeri i danske forstadskvarterer 1900-1960.

Fakta og inspiration

Arkitekturens Dag den 1. oktober 2010 foregik i landets forstæder. Her er der fokus på forstædernes fysiske rammer og de rum, man færdes i som beboer i forstaden.

Arkitekturen og byplanlægningen er med til at karakterisere forstæderne og udgør rammerne for det liv, der udspiller sig her. Karakteristiske bygningstyper, byrum, veje, haver og mødesteder danner de fysiske miljøer, mere end halvdelen af Danmarks befolkning lever deres hverdagsliv i.