byplan

New Nordic Planning

The final conference of the New Nordic Planning project took place on the 2nd of October 2014 in Copenhagen. Almost 200 participants from across the Nordic planning community were entertained at a conference that explored both the outside perspectives and the more technical aspects of Nordic planning.

Pris på nærhed

Arkitektforeningen og Samvirkende Danske Købmænd har rejst rundt i landet og præsenteret arkitekter og detailhandlere for prisopgaven Bæredygtig shopping i bykernerne. Tendensen er klar, for mens butikker landet over må dreje nøglen om, efterspørger danskerne nærhed og lokalt byliv.

Spørgsmålet er derfor, hvordan arkitekter og købmænd sammen kan komme med nogle bud på udfordringerne for de danske bymidter.

Vandkunsten og Schønherr er videre i Aalborg

Forstadskonkurrencen ’City in between’ giver interessante nye vinkler til det videre arbejde med bæredygtig byudvikling i det østlige Aalborg, hvor store investeringer er på vej i bl.a. ny infrastruktur, Universitetsygehus og renoveringer af større boligområder.

To teams er valgt til at gå videre i konkurrencen:

Nyt liv i Humlebæk

Det blev tegnestuen LIWPLANNING ved Lisbeth Westergaard fra København med ingeniørfirmaet Grontmij som underrådgivere, der vandt konkurrencen om Humlebæk Syd.

I dommerkomitéen var der enighed om, at vinderforslaget rammer stemningen og ånden i Humlebæk godt, og det respekterer det landskab, strøg og bakker, der findes i forvejen i området.

Byplanprisen 2012

Kom med dit bud på en plan, der er værdig til Byplanprisen 2012.

Igen i år uddeler Dansk Byplanlaboratorium i samarbejde med Arkitektforeningen Byplanprisen til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

En hård nød at knække

Den åbne idékonkurrence om helhedsplan Rødovre Syd har helt givet har været en hård nød at knække for de 25 deltagere, for der har ikke umiddelbart ligget en oplagt inspirationskilde til en arkitektonisk idé, fastslår stadsarkitekten i Rødovre Kommune, arkitekt MAA Bjarne Rieckmann.

Fremtidens Lolland

25 virksomheder ansøgte om prækvalifikation i konkurrencen Porten til Lolland.

Rosenhøj skal være Europas største solpark

Arkitema har vundet vundet konkurrencen om helhedsplanen for Viby Syd i Aarhus med boligkvarterene Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen, og Rosenlund får Danmarks største solpark.

Udover 1. præmie for masterplanen har Arkitema i samarbejde med ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Effekt også vundet renovering af samtlige boligblokke i Rosenhøj og en ny landskabsplan for Kjærslund.