Byplanprisen

Viborg Kommune vinder Byplanprisen 2017

Banebyen/Viborg Kommune er vinder af Byplanprisen 2017. Det blev afsløret ved Det danske Byplanmøde i Fredericia d. 5. oktober, hvor 600 politikere og byplanlæggere er samlet om temaet ”Business og Bykvalitet”.

”Det er en meget gennemtænkt og gennemført planlægning som har været afgørende for, at Byplanprisen 2017 lander i Viborg.

Byplanprisen

Dansk Byplanlaboratorium uddeler i samarbejde med Arkitektforeningen Byplanprisen til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Arkitektforeningens æresbevisninger og priser

Arkitektforeningen har igennem mange år uddelt æresbevisninger til personer, institutioner, foreninger og kommuner, som har udmærket sig indenfor arkitektfagets område.

Liste over Arkitektforeningens æresbevisninger:

Arkitekturprisen

Nominerede til Byplanprisen 2013

Tre nominerede projekter er eksempler på kreativ omdannelse af den eksisterende by

Byplanprisen 2012

Kom med dit bud på en plan, der er værdig til Byplanprisen 2012.

Igen i år uddeler Dansk Byplanlaboratorium i samarbejde med Arkitektforeningen Byplanprisen til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Middelfart Kommune løb med Byplanprisen i 2011

Den 6. oktober fik Borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart kommune overrakt Byplanprisen. Der var tre nominerede til årets pris: Thisted kommune for ”Det gode liv ved kysten”, Ringby-Letbanesamarbejdet for en samlet byvision for et bælte omkring København, og endelig Middelfart kommune for havneomdannelse med fast kurs.

Nominerede til Byplanprisen 2011

Byplanprisen uddeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber. I år er der tre nominerede til prisen:

Middelfart kommune - havneomdannelse:

Liv i havnen

Dragør Kommune får Byplanprisen 2010

Den 7. oktober fik Borgmester Allan Holst fra Dragør Kommune overrakt Byplanprisen 2010 for ”Grøn/blå” klima- og planstrategi, der med grønne og blå rekreative områder og diger i forskellige niveauer udnytter regnvand og midlertidige oversvømmelser i naturen som positiv ressource.

Hovedgrebet i Dragør Kommunes Grøn/blå plan er at sammenbinde kommunens attraktive landskaber i et net af rekreative og økologiske grønne og blå kiler.