design

Støtte til nytænkende kunsthåndværkere og designere

Statens Kunstfond har netop uddelt projektstøtte for mere end 4,5 mio. kr. til den danske kunsthåndværk- og designscene. Støtten går blandt andet til nytænkende udviklingsprojekter, heriblandt et læringsprojekt med robotter til børn.

Ny platform for boligrenovering

Platformen Houzz  formidler kontakten mellem boligejere, som ønsker at renovere deres bolig, og arkitekter, designere samt interiør designere.

Houzz giver eksperter inden for arkitektur, design og interiør mulighed for at fremvise deres færdigheder og kompetencer og nå ud til potentielle kunder i Danmark, og resten af verden som fx USA, Australien, Rusland, Japan og en række andre europæiske lande.

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet. Juryen, som Akademisk Arkitektforening sidder med i, har besluttet at nominere fire meget spektakulære projekter til Den Danske Lyspris 2014. Projekterne er meget forskellige, men de er alle af høj lysmæssig kvalitet.

De fire nominerede projekter er - i tilfældig rækkefølge:

Verdens første sansefødestue på Nordsjællands Hospital, Hillerød

Fællesskab i forandring

Tænk hvis vores danske byer ikke var opdelt i tydelige sociale grupperinger, men i stedet var inkluderende byer med plads til alle? Det er visionen for tænketanken Byen 2025, der netop har afleveret sine anbefalinger til minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen.

Arkitektforeningens direktør Jane Sandberg er medlem af tænketanken og er glad for den endelige rapport.

Plads til alle

Lysets helende kraft

Arkitekt MAA, Carlo Volf arbejder med at forene lys, arkitektur og sundhed, så det sundhedsmæssige aspekt bliver integreret i arkitekturen. I sin nyligt forsvarede ph.d. præsenterer han, hvordan lyset kan være med til skabe bedre rammer for vores sundhed.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ), Designkommunikation

Nominerede til Den Danske Lyspris

Den Danske Lyspris uddeles for sjette gang i år. Dansk Center for Lys har i år modtaget 15 indstillinger til prisen, hvoraf fire projekter nu er nomineret.

De nominerede projekter er:

Mediefacaden på Industriens Hus

Løft blikket og udvid brugerforståelsen

Universelt design omfatter os alle. Ny master ser på brugeren i et livstidsperspektiv med varierende, forskellige, og af og til modsatrettede behov.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Vækst er stadig et fy-ord

”Vi må være dårlige til at markedsføre os selv og forklare værdien af vores produkt, for branchen tjener svagt i forhold til andre. Vækst er stadig et fy-ord i den kreative industri og det bør vi lave om på.” Mikal Hallstrup, udviklingsdirektør, partner og medstifter i det strategiske designfirma Designit fortæller om udsyn, kvalitet, og om hvordan man vokser fra 3 til 300 ansatte i 11 forskellige lande.

Strateg med arkitektbaggrund

Arkitekt MAA og ph.d. Irene Lønne har siden marts 2011 været ansat hos Innovationsbureauet Hatch & Bloom. Bureauet har 12 medarbejdere og arbejder med branding, kommunikation, servicedesign, strategi og innovation. Irene Lønne tog afgang fra Arkitektskolen Aarhus i 1990 og har en massiv erhvervserfaring bag sig – også som bygningsarkitekt.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ)