Esbjerg

Snart har hver anden kommune en arkitekturpolitik

Kulturminister Marianne Jelved har det som mærkesag, at alle kommuner skal have en arkitekturpolitik. I Arkitektforeningen er vi glade for, at have fået regeringen med på vognen. 30 kommuner har allerede en arkitekturpolitik og mange flere er på vej. Et nyt initiativ fra Arkitekforeningen skal bane vejen for de øvrige kommuner.

Fingerplan i forstaden - om at starte tegnestue i provinsen

Hun bor der selv, forsker i den og arbejder dagligt med den – forstaden! Og så har hun i nu to år drevet den danske afdeling af Ketner Olsen Arkitekter i Esbjerg. I interviewet her med arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen giver hun sit syn på det almene og et indblik i ét af tegnestuens mange forstadsprojekter - udviklingen af et alment boligområde i Gjesing ved Esbjerg.

Af Marie Brøndum Nilsson, Arkitekt MAA

Forstadsarkitektur på skoleskemaet i Sønderris

Det er naturligt at inddrage arkitekturen som et emne i faget billedkunst, mener lærer Michael Damm van Deurs fra den kommunale folkeskole i Esbjerg-forstaden Sønderris, der i anledning af Arkitekturens dag har sat forstaden på skoleskemaet.

For øjeblikket underviser billedkunstlæreren 12 elever fra skolens 8. og 9.