ghetto

Anbefalinger tages alvorligt i ny boligaftale

Fredag d. 28. november indgik SR-regeringen og en bred kreds af Folketingets partier; Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Det Konservative Folkeparti en ny boligaftale, der prioriterer boligsociale indsatser, strukturelle forandringer og energieffektivisering.

Nedrivning og sociale indsatser hjælper i udsatte områder

Det er nødvendigt med strukturelle fysiske forandringer, hvis de socialt udsatte boligområder skal have et løft. Det viser forskningen.

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Altinget By & Bolig d. 22. maj

Ny aftale om udsatte boligområder

Regeringen, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har indgået aftale om udsatte boligområder. To nye kriterier stiller skarpt på problemerne, og bedre værktøjer skal løfte områderne.

Udsatte boligområder – De næste skridt

Regeringen kalder nu partierne til forhandling om udspillet: Udsatte boligområder – De næste skridt.

”Vi har i min tid haft en god tradition for brede forlig på boligområdet, og jeg håber meget, at vi også her kan lave en aftale. Vi er enige om målsætningen og jeg er også sikker på, at vi kan blive enige om, at målrette indsats,” siger Carsten Hansen.

Rødovreblokke: Hvil i fred

Nedrivningen af Rødovrebygningerne Agerkær og Ruskær bør ikke handle om »ghetto«- debatten.

Debatindlæg af Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen, bragt i Berlingske den 17.5.2012

Danskerne kalder det ghetto

Et flertal af danskerne vil hellere bruge ordet "ghetto" end "udsat boligområde", som den nye regering ellers er begyndt at gøre, viser en undersøgelse i  Altinget.dk

Resultatet fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk. 37,3 procent er enige med boligminister Carsten Hansen (S), der gerne vil erstatte ordet "ghetto" med begrebet "udsat boligområde". Men 55,9 procent mener, at ordet ghetto er ok at bruge.

Ny liste over udsatte boligområder

S-SF åbner for en revurdering af den såkaldte ghettoliste efter heftig kritik fra landets største almene boligselskab, KAB, og diskussionen om ghettobegrebet er igen blusset op.

Det sker blandt andet efter direktør i KAB Jesper Nygård har kritiseret to af de tre kriterier, der i dag ligger til grund for den såkaldte ghettoliste (se forneden i artiklen)

Halvering af udsatte boligområder i 2020

Socialministeriet har netop indgået aftaler med en række kommuner om at halvere antallet af de 29 boligområder, der lige nu figurerer på ”ghettolisten” i 2020.

I alt indgår regeringen initiativaftaler med 17 kommuner om 29 boligområder i Danmark. Det sker som et led i den ghettopakke, regeringen fik gennemført kort før jul sidste år. Den samlede ramme for initiativaftalerne med kommunerne er på 80 millioner kroner.

To milliarder til renovering i det almene

Socialminister Benedikte Kiær (K) foreslår at stimulere væksten ved - nu og her - at afsætte to milliarder kroner fra Landsbyggefonden til renovering af almene boliger. Rigtig god idé, mener Arkitektforeningen.

Brug midlerne rigtigt i ghettoerne

Som en del af regeringens ghettostrategi aftalte forligsparterne at afsætte 1 mia. kr. til at nedrive boligblokke i belastede områder. En nylig undersøgelse viser, at kun få kommuner har planer om at realisere nedrivningsplanerne. Boligordførerne fra Radikale Venstre og Dansk Folkeparti ønsker derfor genforhandling af boligaftalen i regeringens ghettoplan.