Akademisk Arkitektforening

idékonkurrence

Stor tilfredshed i Aarhus med idekonkurrence om Aarhus Arkitektskole


To helt ukendte tegnestuer er blandt vinderne i den åbne idekonkurrence om den ny arkitektskole i Aarhus.


Med 230 godkendte forslag fra tegnestuer i 47 lande, er opgaven nu så grundigt belyst, og Bygningsstyrelsen og arkitektskolen ser frem til at at påbegynde arbejdet med at definere programmet for den endelige skole. 

Hele verdens H.C. AndersenSiden Odense Bys Museer og Odense Kommune i samarbejde med Realdania den 2. september udskrev den internationale idékonkurrence House of Fairytales, er godt 1000 tilmeldinger fra hele verden strømmet ind.


I alt er der kommet 969 registrerede tilmeldinger* fra 64 lande. Den 10.12 er der modtagelsesfrist for konkurrenceforslag.

Åben konkurrence om kulturel grundplan for Køges nye kulturhusKøge Kommune inviterer alle med interesse for kulturplanlægning og almindelige borgere til at komme med deres visioner for Køges nye kulturhus.

Af Marie Leth Rasmussen

Køge Kommune har taget et utraditionelt initiativ med deres nye åbne idékonkurrence, hvor de inviterer alle til at komme med bud på byens fremtidige kulturhus. Konkurrencen skal sikre, at de bedste idéer kommer frem i lyset og skabe fundamentet for en arkitektkonkurrence i efteråret.

Vinderfilm viser, hvordan vi både kan bo tæt sammen og få bedre livskvalitetYndlingsbolig og At bo tættere betyder ikke nødvendigvis… er titlerne på de to film, der begge vandt førstepræmier i Statens Kunstfonds idékonkurrence ”Vis os, hvordan vi skal bo tæt”.


Filmenes budskab er, at fremtidens boligformer skal skabes i samspillet mellem vores drømme og det levede hverdagsliv – og  i tætheden mellem mennesker og bygninger.
Prisuddelingen fandt sted fredag den 3. december i Arkitekternes Hus på Christianshavn.

Lyt til P1 Morgen: Arkitekt MAA Anne Beim om at bo tæt sammenLyt til formanden for Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg, arkitekt MAA Anne Beim, der opfordrer os til at rykke sammen og bo tæt – i stedet for at foretrække forstædernes parcelhuskvarterer med lang afstand til naboen.

Åben idékonkurrence mere aktuel end nogensinde40% af energiforbruget har med bygninger og boliger at gøre. Det vil sige, at hvis vi skal følge Klimakommissionens højaktuelle anbefalinger, skal vi lægge hele vores energiforbrug radikalt om, energioptimere og byplanlægge, så der forbruges mindst muligt CO2.


Den åbne idékonkurrence ”Vis os hvordan vi skal bo” skal frembringe konkrete bud på, hvordan vi kan løse en vigtig del af klimaudfordringen arkitektonisk og byplanmæssigt.

Udgiv indhold