klima

Arkitekter: Stor tilfredshed med, at bygninger er med i ny energikommission

Arkitektforeningen ser med stor tilfredshed, at Regeringen har besluttet, at bygninger bliver et fokusområde i den ny energikommision, der blev præsenteret af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt på et pressemøde i dag kl. 10.

Bygningens Dag indstiftet på COP21 i Paris

Arkitekternes internationale sammenslutning, UIA, har under COP21 i Paris indstiftet Bygningens dag. Det skete som led i Global Alliance for Buildings and Construction, der er en større koalition af private og offentlige aktører i byggebranchen af hidtil uset bredde

Dansk klimakvarter blandt verdens mest visionære

Klimakvarter Østerbro er udvalgt til prestigefuld publikation over klimaindsatser fra hele verden

København er med Klimakvarter Østerbro blevet udvalgt til den globale publikation, Cities100, som offentliggøres i dag, torsdag d. 19. november.

Ny klimaplan vil fremme cyklisme

D. 14. august fremlagde Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) regeringens forslag til en klimaplan. Klimaplanen skal sikre at Danmark når i mål med ambitionerne om at reducere udslippet af drivhusgasser med 40 procent i 2020.

Af Martin Yhlén

Vigtigt skridt på vej til grøn omstilling

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har nu modtaget et afgørende bidrag til regeringens kommende energirenoveringsstrategi, hvor Arkitektforeningen har spillet en vigtig rolle.

Bidraget består af et initiativkatalog som Netværk for energirenovering har udarbejdet. Netværket kommer med en stribe anbefalinger til, hvordan energirenovering af den danske bygningsmasse bliver bedst og mest effektiv.

Lolland som model for fremtidens bæredygtige udvikling

Udstilling: Et nyt projekt viser, hvordan en metode til at skabe bæredygtig udvikling med udgangspunkt i landskabet, ikke bare kan være en gevinst for Lolland, men for alle samfund, der er udfordret af klimaforandringer og miljøproblemer.

The Waterline

Sidste efterår udskrev Udenrigsministeriets kulturinstitut i samarbejde med diverse fonde en international studenterkonkurrence ”Co-creating Sustainable Solutions for the Future”. Kandidatstuderende Anne Camilla Auestad, Arkitektskolen Aarhus, vandt med projektet the Waterline i kategorien Design/Culture.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Svar fra Martin Lidegaard om solceller

Mere OPI = grøn omstilling af byerne

Tænketanken CONCITO, som Arkitektforeningen er medlem af og konferencen Transform2012, der fandt sted d.22. november anbefaler Martin Lidegaard at sætte fart på den offentlige-private innovation og sikre bedre udbredelse af energirigtige løsninger i kommunerne

Legat til studier af grønne byrum

Anna Aslaug Lund, arkitekt MAA modtog i foråret 2012, 15.000 kr fra Lemvigh-Müller Fonden. Arkitektforeningens legatudvalg bevilgede hende legatet til studierejse/studier af grønne gaderum i Portland, Oregon.

Hvorfor valgte du at rejse til Portland?