kreativitet

Kreativiteten skal udvikles gennem hele livet

Indehaver af tegnestuen ALoCo arkitekt MAA Anders Larsson har med begejstring deltaget på Arkitektforeningens to kurser om emnet professionel kreativitet.

Rammer er afgørende for kreativitet

Kreativitet i teams er et kursus, der handler om, hvordan potentialet i det kreative team forløses bedst muligt. Læs interview med underviser på kurset cand.psych. og indehaver af TRAC Aps, Thea Mikkelsen
.

Af: Dorte Maria Vestergaard

”Det handler om, hvad man som leder kan gøre for at fremme den opgaverettede kreativitet i teams, så alles kompetencer bringes i spil og involveres i opgaveløsningen.

Fire dage med kreativitet

I samarbejde med psykolog Thea Mikkelsen, der er leder af TRAC - Training and Resources of Advanced Creativity - tilbyder Arkitekternes Efteruddannelse to kurser om emnet professionel kreativitet, henvendt til henholdsvis enkeltpersoner og teams.

Thea Mikkelsen uddyber her, hvorfor det er vigtigt at fokusere på kreativiteten:

”En af arkitektens kernefagligheder er jo simpelthen kreativiteten, der handler om at kunne f

9. z skal vinde på kreativitet

”Dagens brev” i Berlingske den 20. maj af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen

Hvem vil klare sig bedst i morgendagens globale økonomi? Danmark eller Kina? DR’s dokumentar om 9.z på Holme Skole i kamp mod kinesiske elever fra Harbon nr. 69 sætter regeringens visioner om en helhedsskole i et globalt og langsigtet perspektiv.

Arbejdslegat til Leth & Gori

Den store forårsuddeling af arbejdslegater, rejselegater og treårige arbejdsstipendier fra Statens Kunstfonds er netop afsluttet.

Regler eller kultur?

Når offentlige byggeprojekter skal i udbud, tolkes EU's konkurrenceregler så stramt, at det hæmmer kreativiteten og den arkitektoniske kvalitet, konkluderer ny ph.d.-afhandling af arkitekt MAA Flemming Overgaard. Leder af Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling Jesper Kock mener, at reglerne for udbud af offentlige byggeprojekter slet ikke er så firkantede endda, selvom han godt kan forstå bekymringen for begrænsning af kreativiteten.

At blive og forblive kreativ

En af arkitektens kernefagligheder er kreativiteten, der handler om at kunne forestille sig det nye og skabe det endnu ikke eksisterende. Men kreativitet er ikke en selvfølge. Interview med psykolog Thea Mikkelsen.

Kreativitet skal plejes og en ressource, som man ikke må overforbruge uden at have mulighed for genopladning og inspiration.