Akademisk Arkitektforening

museum

Konkurrencen om nyt frihedsmuseum afgjortDet nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting - Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

Eventyret leverForslag fra hele verden er strømmet ind til idékonkurrencen om et nyt H.C. Andersen House of Fairytales i Odense. De tre ligestillede vinderforslag fortæller hver sin historie om magien og legen, fantasien og virkeligheden og appellerer både til sanserne og tankerne.  

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

En udstillingsdesigner med rod i dramaturgi og scenografiArne Kvorning, designer mDD, DDA og arkitekt MAA, har siden sin afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1996, arbejdet i landet mellem arkitektur og scenografi; udstillingsdesign. Efter nogle år med forskellige ansættelser, etablerede han i 1992 sin egen virksomhed, Kvorning design & kommunikation.


Af Helle Lorenzen, journalist (DJ)

Vinder fundet i konkurrencen om ny museumshave til Statens Museum for Kunst


Vinderen af Statens Museum for Kunsts og Københavns Kommunes projektkonkurrence om Museumshaven er nu fundet. Sejren gik til projektet SMK tilbage i parken af Polyform Arkitekter i samarbejde med Karres en Brands Landschapsarchitecten.

Verdenskendte arkitekter konkurrerer om at tegne Danmarks nye naturhistoriske museum


I dag blev det afsløret, hvilke seks arkitekter, der skal konkurrere om at udforme Danmarks nye naturhistoriske museum ved Botanisk Have.


Det bliver det største danske museumsbyggeri i nyere tid. Blandt arkitekterne er kendte danske og internationale navne som Bjarke Ingels Group, Lundgaard & Tranberg og David Chipperfield Architects.

Restaurering af Designmuseum DanmarkDesignmuseum Danmark har modtaget en generøs bevilling fra A.P. Møller og Hustru Cha-stine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal der skal gå til restaurering af de historiske bygninger i Bredgade 68.

Otte teams skal give bud på museumshaveSom led i etableringen af en ny museumshave foran Statens Museum for Kunst har Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde doneret yderligere 17 mio. kr. til en gennemgribende modernisering af museets indgangsparti. Otte teams af arkitekter og landskabsarkitekter er prækvalificerede til at give bud på den fremtidige museumshave.

Fra mølle til parcelhus i OdderDet sker ikke så ofte, at man kan få en guidet tur til Odders første parcelhusudstykning.  Det kan du i anledning af Arkitekturens Dag 2010.

”Byrundturen er guidet af arkitekt MAA og parcelhusspecialist Olaf Lind og undertegnede, der fortæller om Odder bys udvikling.

Udgiv indhold