offentlig

COBE-direktør: Beslutningstagere skal tænke i helheder

Fra Fingerplanens grønne kiler

Nedbryd fordomme om bygningsfredning

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige.  Mød den tredje i rækken, chefkonsulent og arkitekt MAA Birte Skov.

Med føling og respekt

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige. Mød som den anden i rækken bygherre og arkitekt MAA Tommy Topp, der er ansat i DR Ejendomme & Service.

Af Lena McNair

Det er os, der laver alt det sjove

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det at være ansat i det offentlige egentlig adskiller sig ret meget fra det private. Mød som den første Kristine Bøjstrup, der er arkitekt MAA og byggestyrer i Gentofte Kommune.

Fra Kenya til Stadsarkitektens kontor

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer om deres liv som arkitekter: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Andet interview i rækken er med Otto Käszner, arkitekt MAA, årgang 1938 med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1966.

Af Lena McNair

Byggeriet går glip af offentlige investeringer

Bygge- og anlægsbranchen har ikke fået tilstrækkelig glæde af den stigning, der var i de offentlige investeringer i 2009.

Regeringen havde ellers stillet i sigte, at netop byggeriet ville være et indsatsområde i form af ekspansiv finanspolitik og store fremrykninger af offentlige investeringer i nye veje, sygehuse og energirenovering af statens ejendomme, skBerlingske tidende den 17. juni 2010.

Det mener erhvervslivet og organisationerne om finanslovsforslaget

I de sidste par dage har pressen været pakket med historier om regeringens finanslovsudspil og udmeldinger fra politikere, organisationer og privatpersoner. Her er et udpluk af de forskellige holdninger:

AC
Akademikernes Centralorganisation (AC) er skuffede over finanslovsforslaget. I AC mener man, forslaget ikke formår at rette op på mange års underfinansiering af de forskningsbaserede uddannelser.
Regeringen vil afsætte 100 mio.