ANNONCE

Farum Midtpunkt. Foto: Asbjørn Sebastian Falck

Redaktionen

Dommerkomiteen om serie 08520 – Farum Midtpunkt

Her ses en serie sort-hvide fotografier af Farum Midtpunkt, der viser bygning, landskab, placering, rum for ophold, beboelse og blik på detalje.

Fotografen har forholdt sig til de små historier i bebyggelsen, der fortæller om både arkitektens intention med byggeriet og beboernes måde at tilegne sig bygningen på; solparasollerne på terrasserne titter op over rækværket, den designede bænk i haverummet venter på besøg, og indkigget på trappen gennem hullet i muren, formet som et spejlvendt D, synliggør forbindelsen mellem to afsnit i blokken.

Billederne er fortættede, der er meget information i det enkelte billede, meget at genkende og gå på opdagelse i, præcis som det legende barn, der ikke er bange for at fare vild i de lange og ensartede korridorer. Måske ikke de mest i øjenfaldende motiver, som man ser i traditionelt arkitekturfotografi, men et bud på nogle personlige vinkler, et personligt snit lagt igennem det store kompleks. Farum Midtpunkt er en svær størrelse at formidle i kun fem billeder, alligevel lykkes det fotografen at ramme balancen mellem dokumentation og inspiration, som et godt arkitekturfotografi skal udspænde. Nysgerrigheden efter selv at opleve stedet og arkitekturen bliver vækket. Stemningsmæssigt ligger serien i den lidt dystre ende, men den er velfungerende som værk i sig selv.

Redaktionen

Fakta

Fotograf: Asbjørn Sebastian Falck
Farum Midtpunkt
3520 Farum
Opført: 1975
Arkitekter: Jørn Ole Sørensen, Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred

ANNONCE

Asbjørn Sebastian Falck skriver

Mit navn er Asbjørn Sebastian Falck, jeg er 25 år gammel og studerer på Kunstakademiets Arkitektskole.

Jeg er optaget af at træde ind i en tidslomme, der bevæger sig så langsomt, som den gør for et givent bygningsværk, for derefter at forsøge at formidle det særlige greb og den nuværende tilstand gennem fotografiet.

Jeg valgte at tage til Farum Midtpunkt, da jeg deltog i et oplæg omkring bygningsværket og følte mig ret betaget af det, hvilket gav mig lyst til at se stedet med egne øjne.

Alle billederne er taget på sort/hvid film, da jeg føler mig mere til stede på den måde. Tanken var at gå rundt og se, om jeg overhovedet kunne finde ud af, hvordan stedet hang sammen i konteksten, og hvad den i det hele taget var? Det gik op for mig, da jeg begyndte at tage billeder, at det var utroligt svært at få andet med end vegetation og selve Farum Midtpunkt. Faktisk så svært, at Farum Midtpunkt endte med at være sin egen kontekst på grund af sin store størrelse og de mange gentagelser, kun omsluttet af den omkringliggende natur.