Akademisk Arkitektforening

renovering

Byfornyelsesmidlerne der forsvandt med et pennestrøg


Indlæg publiceret på #Renoverdk

Af Annette Blegvad, Vicedirektør, Arkitektforeningen

Arkitekten har et stort ansvar i at passe på kulturarvenHeidi Hjalgrímsdóttir Poulsen tog hele vejen fra Færøerne til København og Arkitektforeningens lokaler i Åbenrå for at blive klogere på renoveringer og istandsættelser.

”Jeg har fået en meget bedre forståelse for, at værdiskabelsen skal findes i den margin, der ligger mellem den nuværende lejeværdi og en kommende lejeværdi eller salgsværdi. Fokus er på analyser, strategier og virkemidler – og det har været en øjenåbner.”

Heidi J.

Vinderen af RENOVERPRISEN 2015En øjenåbner og et slag i bolledejen til ære for det berømte, fremadrettede midtjyske gå-på-mod. Sådan lød nomineringsudvalgets motivation for at nominere Herning Bibliotek til RENOVER prisen 2015. Torsdag aften løb biblioteket med prisen.  
 

Arkitektforeningen og boligjob-ordningen

Ny platform for boligrenoveringPlatformen Houzz  formidler kontakten mellem boligejere, som ønsker at renovere deres bolig, og arkitekter, designere samt interiør designere.


Houzz giver eksperter inden for arkitektur, design og interiør mulighed for at fremvise deres færdigheder og kompetencer og nå ud til potentielle kunder i Danmark, og resten af verden som fx USA, Australien, Rusland, Japan og en række andre europæiske lande.

Nominerede til Renoverprisen 2015Seks renoveringsprojekter fra alle dele af landet er nomineret til RENOVER prisen 2015. Vinderen kåres d. 3. september. 

De seneste tre måneder er 167 indstillede renoveringsprojekter blevet vægtet og vejet af prisens nomineringsudvalg for at finde frem til de bedste projekter. Det er blevet til seks vidt forskellige projekter fra alle hjørner af Danmarkskortet.

De seks projekter er:

Ny rapport: Sådan skabes værdi i renoveringen


En ny rapport, som Arkitektforeningen har taget initiativ til sammen med Bygherreforeningen, analyserer, hvordan der skabes værdi i bygningsrenoveringen.

Atmosfære skal tænkes ind i renoveringerEn ny ph.d.-afhandling peger på behovet for at tage systematisk højde for bygningers atmosfære, når kulturarven restaureres 

Af Tobias Moe 

Vær med til at kåre Danmarks bedste renoveringRENOVER prisen kårer for tredje år i træk Danmarks bedste renovering og inviterer alle, der kender et godt renoveringsprojekt, til at indstille til prisen.

Frem til 1. marts 2015 er det muligt for helt almindelige danskere såvel som arkitekter, ingeniører, håndværkere og bygherrer at indstille deres yndlingsrenovering til RENOVER prisen – Danmarks bedste renovering 2015.

Anbefalinger tages alvorligt i ny boligaftaleFredag d. 28. november indgik SR-regeringen og en bred kreds af Folketingets partier; Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Det Konservative Folkeparti en ny boligaftale, der prioriterer boligsociale indsatser, strukturelle forandringer og energieffektivisering.

Udgiv indhold