sundhed

Støtte til et sundere lokalsamfund

Nye forsøgsprojekter skal skabe bedre byrum og øge sundheden i landets mindre byer. Ansøgningsfrist for støtte: mandag den 7. november.

I dag handler sundhed om mere end den enkelte borgers helbred. Det handler også om at skabe byrum, der fremmer livskvaliteten og inviterer til en aktiv livsstil.

Derfor åbner Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet for forsøgsprojekter, der kan være med til at skabe sunde levevilkår i de mindre byer.

Ny forskning skal vise vejen for bedre sundhed i byerne

Med en bevilling på 11 mio. kr. skal et nyt forskningsprojekt om byrum kortlægge vejen til bedre sundhed for socialt udsatte seniorer, børn og unge i danske byer.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Lysets helende kraft

Arkitekt MAA, Carlo Volf arbejder med at forene lys, arkitektur og sundhed, så det sundhedsmæssige aspekt bliver integreret i arkitekturen. I sin nyligt forsvarede ph.d. præsenterer han, hvordan lyset kan være med til skabe bedre rammer for vores sundhed.

Af Helle Lorenzen, journalist (DJ), Designkommunikation

17 skoler skal nytænke skolegården

17 skoler får nu hver omkring 100.000 kr. til at videreudvikle deres idéer til bedre skolegårde gennem kampagnen ’Drøn på skolegården’

Wayfinding på hospitaler

Arkitekt MAA Solvej Colfelt forsvarede sin ph.d. ”Tilgængelighed i det offentlige rum – wayfinding på hospitaler” den 12. november på Arkitektskolen Aarhus. Problematikken er yderst aktuel i forhold til etableringen af de nye supersygehuse, der bliver store som byer. Med udgangspunkt i wayfinding spørger Solvej Colfelt, om disse mastodonter nu også er vejen frem.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ

Bekymring for sygehusbyggerier

Formanden for Statsrevisorerne Peder Larsen er bekymret for budgetoverskridelser og for, om de ny sygehusbyggerier er forældede, når de er færdige. Dermed tager Peder Larsen en diskussion op, som Arkitektforeningen var med til at starte tilbage i 2010 – og som stadig er aktuel.

Forelæsningsrække: Helende arkitektur, også for raske

Hvorfor har vi kun opmærksomhed på helende arkitektur i forbindelse med arkitektur og landskaber til syge mennesker? Giver det mening også at arbejde med sundhedsfremmende arkitektur og landskaber, når vi skaber omgivelserne til raske mennesker. Gør vi det allerede ubevidst, eller kan det implementeres mere?

Supersygehuse: Kompetenceløft i byggebranchen nødvendigt

Dansk Byggeri istemmer nu Arkitektforeningens anbefaling af kompetenceløft i byggebranchen i forbindelse med super-sygehusbyggerierne.

Design bedre hospitaler

De næste år byder på en række store hospitalsbyggerier i Danmark. Der er allerede flere store konkurrencer i gang, og over de næste ti år vil mange  flere finde sted.

Knap så super...

Sundhedsminister Bertel Haarder har kaldt de nye supersygehuse for "Danmarkshistoriens største byggeprojekt siden det store kirkebyggeri i 1100-tallet". Som arkitekt mener jeg, at den opgave forpligter.