tegnestue

COBE modtager hæderspris

Det er en helt særlig evne til skarpt og analytisk at skabe spændstige og venlige rum, der favner byens dagligliv, som nu betyder, at Dreyers Fonds hæderspris for arkitekter i år gik til tegnestuen COBE v/Dan Stubbergaard.

Årets prismodtager er kendt for en række projekter, hvor de har skabt bygninger og byrum, som indbyder til social interaktion.

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

Profiler styrket med legat

BCVA, WE architecture, Planværkstedet, POINT, Thorborg Skovsted Johansen, Over Byen Arkitekter og Norrøn var de heldige modtagere af Dreyers Fonds legat-forløb for nystartede tegnestuer. Arkitektforeningen har spurgt tre af legatmodtagerne, hvad de har fået ud af forløbet.

Overblik er guld værd

Der er som regel fuldt hus, når Arkitektforeningens Efteruddannelse afholder kurset Projektering. Blandt kursisterne var arkitekt MAA og bygherre hos Natur og Miljø, Aarhus Kommune, Kristina Friis Simonsen.

Pris til certificeret Miljøcenter

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har tildelt årets arkitekturpris for 2013 til Christensen & Co Arkitekter for projektet Miljøcenter KMC Nordhavn.

Foreningen blev grundlagt i 1885 af blandt andre bryggeren Carl Jacobsen og billedhuggeren Bissen for “at virke til forskjønnelse af Hovedstaden”.

I motiveringen hedder det bl.a.:

For fuld byggefart i den svenske provins

Det går godt i Sverige. Arbejdsløsheden for arkitekter, også for nyuddannede, er noget nær nul, kreativiteten i fuldt flor og kvaliteten høj. Arkitekt MAA Johnny Grauengaard fortæller om sit arbejde som dansk arkitekt i det sydsvenske højland. Interviewet er det tredje i rækken om MAA'er i udlandet.

Af Eva Bjerring

Svært at være lille arkitektvirksomhed i krisen

Der er et markant fald i nye projekter og branchens honorarer herhjemme. Det går især ud over mindre arkitektvirksomheder, der udgør størstedelen af den danske branche, viser seneste konjunkturbarometer fra Danske Arkitektvirksomheder

DreamworldRealworld

Svendborg Architects udgiver ny bog om det drømmende lag i tegnestuens arbejder.

Den nye bog DreamworldRealworld viser 11 af tegnestuens projekter i ind- og udland. Bogen afspejler Svendborg Architects arbejde med at skabe en poetisk arkitektur, der danner bro mellem drømme og den virkelige verden.

Er du et Wild Card?

Wild Card Ordningen sætter spot på unge arkitektvirksomheder og gør det nemmere at invitere nyetablerede virksomheder med til de indbudte arkitektkonkurrencer.

Efter at have været placeret på dac.dk siden 2008 er Wild Card Ordningen nu flyttet til arkitektforeningen.dk. Vi opfordrer derfor alle unge arkitektvirksomheder, der opfylder ordningens krav, til at tilmelde sig.

Fremtidens Plejehjem i Varde

RUBOW arkitekter A/S og Regnbuen arkitekter K/S skal sammen tegne nyskabende plejeboligbebyggelse i Ansager, Varde Kommune.

Ansager områdecenter skal nybygges fra de nuværende 35 til 25 tidssvarende plejeboliger med fællesareal og servicefaciliteter for både beboere og ældre borgere i lokalsamfundet, på i alt ca. 2500 m2.