viden

Kreativiteten skal udvikles gennem hele livet

Indehaver af tegnestuen ALoCo arkitekt MAA Anders Larsson har med begejstring deltaget på Arkitektforeningens to kurser om emnet professionel kreativitet.

At se det vante på uvante måder

Arkitekt MAA Troels Rugbjerg er en del af Arkitektforeningens ekspertpanel. I den forbindelse fortæller han her om sin årelange interesse for og kortlægning af arabisk og islamisk arkitektur.

Af Dorte Maria Vestergaard

”Der er en stærk forbindelse mellem dansk og arabisk arkitektur med det spartanske ydre, der åbner sig indenfor.

Overblik er guld værd

Der er som regel fuldt hus, når Arkitektforeningens Efteruddannelse afholder kurset Projektering. Blandt kursisterne var arkitekt MAA og bygherre hos Natur og Miljø, Aarhus Kommune, Kristina Friis Simonsen.

Ny satsning på Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus satser på internationalisering, praksissamarbejde – og ny skole

Arkitektskolens ”Udviklingskontrakt 2013-14” er nu underskrevet af Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, og af skolens bestyrelsesformand Ingelise Bogason.

Idealist på arkitekturens vegne

Arkitekter arbejder på mange poster i det offentlige og har mange typer jobbeskrivelser. Arkitektforeningen stiller skarpt på en række offentligt ansatte arkitektprofiler: hvilke opgaver varetager de, hvordan adskiller deres kompetencer sig fra andre faggruppers og hvilken rolle spiller de i tværfagligt samarbejde? Mød som den femte i rækken forskeren og arkitekt MAA Anne Kathrine Frandsen.

Fra savannen til kontoret

Adfærdsarkitektur. Ny disciplin griber tilbage til vore evolutionære rødder: »Præmissen er, at rum meget direkte påvirker os både kognitivt og emotionelt og dermed skaber adfærd.«
Fra savannen til kontoret

Af Lone Frank, forfatter og journalist

KAN man virkelig sige, at arkitekter ikke forstår sig på rum? Det lyder absurd, ja, nærmest kættersk.

Nye perspektiver på bevaring

Rikke Stenbros Ph.d. afhandling "Bevaringsprocesser – perspektiver på arkitektur i forandring" blev forsvaret i februar. Læs interview om hendes forskning.

Fortæl om dit forskningsområde
Min forskning handler om overleveringen af arkitektur, og hvordan det arkitektoniske bevaringsobjekt konstitueres. Hvem overleverer, hvad, hvorfor, hvordan, til hvem?