vinder

Konkurrencen om nyt frihedsmuseum afgjort

Det nye Museum for Danmarks Frihedskamp 1940-45 er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, ÅF Lighting - Hansen og Henneberg, Gade & Mortensen akustik og professor, arkitekt Steen Høyer.

Kolding og Aarhus bærer den almene bolig ind i det 21. århundrede

Konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig er nu afgjort. Bæredygtighed og fællesskaber er i fokus i de to vinderprojekter

På hjemmebane i Amsterdam

”Det er helt vildt spændende”, fortæller den 26 årige arkitektstuderende Ida Fløche Møller, der med teamet .FABRIC netop har vundet konkurrencen om en midlertidig pavillon i Kongens Have i København, om det at arbejde i et internationalt team.

Årets Arne-priser hædrer Ørestadprojekter

Fredag den 25. januar blev Årets Arne uddelt. Hovedprisen Store Arne gik til Ørestad Skole og Bibliotek tegnet af KHR arkitekter og Bisgaard Landskabsarkitekter med Københavns Ejendomme som bygherre. Lille Arne gik til projektet Øerne i Ørestad af ORT, Open Research Team, med By og Havn som bygherre.

Arne-priserne uddeles ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur, der i år fandt sted fredag den 25. januar i Arkitekternes Hus på Christianshavn.

Fremtidens forstad i Nykøbing Falster

Byskov, æbleplantager, pontoner i Guldborgsund, et Miljøcenter og tiltag, der skal reducere energiforbruget i bydelen. Det er nogle af de nytænkende ideer, som to tværfaglige team mener, kan gøre forstadskvarteret Ydre Østerbro i Nykøbing Falster til en bæredygtig forstad. Arkitektkonkurrencen er en del af Realdanias initiativ ”Fremtidens Forstæder”.

Stop! se! tænk!

Bidragene til årets fotokonkurrence for arkitektstuderende tvinger seeren til at forholde sig til meget forskellige aspekter af hverdagsarkitekturen.

Moderne Kartoffelrækker i Farum

Vinder fundet i konkurrencen om ny museumshave til Statens Museum for Kunst

Vinderen af Statens Museum for Kunsts og Københavns Kommunes projektkonkurrence om Museumshaven er nu fundet. Sejren gik til projektet SMK tilbage i parken af Polyform Arkitekter i samarbejde med Karres en Brands Landschapsarchitecten.

Falkonergårdens Gymnasium får ny tilbygning med respekt for kulturarven

101 forslag har været med i konkurrencen om en moderne udbygning med ny idrætshal på Falkonergårdens Gymnasium, tegnet i 1955 af arkitekten Thomas Havning. En velrenommeret kending inden for arkitektfaget løb med 1. præmien – 2. og 3. præmierne gik til unge tegnestuer.

Vinderforslaget er tegnet af professor og arkitekt MAA Tage Lyneborg, der bl.a.

En hård nød at knække

Den åbne idékonkurrence om helhedsplan Rødovre Syd har helt givet har været en hård nød at knække for de 25 deltagere, for der har ikke umiddelbart ligget en oplagt inspirationskilde til en arkitektonisk idé, fastslår stadsarkitekten i Rødovre Kommune, arkitekt MAA Bjarne Rieckmann.