Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Med øje for arkitekturen

Med digitaliseringen følger en voldsom fokus på billedgørelsen af arkitekturen, mener arkitekt MAA Lotta Tiselius. Men forudsætningen for god arkitektur er meget mere end billeder, og for at kunne skabe den, skal man også opleve den i virkeligheden.

Af arkitekt MAA Lotta Tiselius

Arkitektfaglighed skal gøre en forskel for voldsudsatte familier

Arkitektforeningen, Røde Kors og KAB samarbejder om projektet ’Fra Bolig til Hjem’, der skal hjælpe kvinder og børn fra krisecentre i overgangen til et liv i egen bolig. På tegnestuerne JJW og Vandkunsten har man valgt at understøtte muligheden for, at de ansatte kan engagere sig.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune modtager Byplanprisen 2019

Tornhøj/Kildeparken i Aalborg Øst har været et af Nordjyllands mest udsatte boligområder. Men udviklingen er vendt med en gennemgribende omdannelse af området. Tillid og samarbejde mellem boligselskab, beboere og kommune har været helt afgørende for processen. Projektet udløser Byplanprisen 2019 til Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune.

Peptalk fra UIA præsident Thomas Vonier

Præsidenten for The International Union of Architects (UIA) udsender peptalk i forbindelse med Arkitekturens Dag, som markeres over hele verden mandag den 7. oktober.

"On World Architecture Day, Monday, 7 October 2019, the International Union of Architects (UIA) calls attention to the critical challenges of housing . . . for all.

Arkitektforeningen København relancerer Årets Arne

Fremover kan alle indstille nye værker til Årets Arne, når der åbnes for indstillinger til Arkitektforeningen Københavns arkitekturpris for 2020.

Træ, saks, papir

Besøg Arkitektforeningen og oplev udstillingen med udvalgte værker af Else-Rikke Bruun møbelarkitekt og arkitekt MAA.

Med globalt udsyn og lokal forankring er Else-Rikke Bruuns værker udviklet i krydsfeltet mellem japansk æstetik og danske håndværksteknikker. I fusionen mellem en arabisk tradition for filtrering af lys og en nordisk kontekst.

Hvem skal have Byplanprisen 2019?

De nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Himmerland Boligforening sammen med Aalborg Kommune og Partnerskab for Vestkystturisme, der er dannet af 11 kommuner og 3 regioner.

De tre nominerede er stærke – og meget forskellige – bud på helt centrale udfordringer i dansk planlægning. Byplanprisen uddeles d. 3.

Arkitektfaglig hjælp skal bidrage til øget livsmestring

Røde Kors, KAB og Arkitektforeningen er gået sammen i et unikt samarbejde om projektet ”Fra bolig til hjem”, der har fokus på den sårbare overgangsfase mellem krisecenter og et liv i egen bolig.

"Ja, der har været for meget ureflekteret nybyggeri i Danmark, men..."