Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Arkitekturen og drømmene i Dream City

I Dream City lever, som navnet antyder, Roskilde Festivals drømme. Det er hér, der i en 10-dages periode opstår et midlertidigt minisamfund drevet af de såkaldte dreamers, som er dedikeret til at give noget til Roskilde Festivalen og alle festivalgængernes fælles oplevelse.

Af Martin Yhlén

"Hvorfor blander arkitekter sig ikke mere?"

Arkitekter kan læse indenad

Som fagdommere i arkitektkonkurrencer skal vi være gode til at se bag ved bygherrens konkrete behov, fortæller Anne Dorthe Vestergaard fra Arkitektforeningens fagdommerkorps.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Copenhagen Architecture Festival

Fra den 3.-16. maj kan du komme med til Copenhagen Architecture Festival (Cafx) i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Som arkitekt MAA får du 20 procent på alle arrangementer i programmet.

I samarbejde med Cafx præsenterer Arkitektforeningen en række arrangementer på festivalen.

Legislating Architecture

Inger Exner – og Johannes Exner posthumt – modtager Arkitektforeningens Æresmedalje

Arkitektkonkurrencen løfter overliggeren i Holstebro

Konkurrencen for udviklingen af den gamle slagterigrund i Holstebro har øget kvaliteten og skabt en langtidsholdbar byrumsplan, fortæller borgmester H.C. Østerby.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Danske Landskabsarkitekter med i fagdommerkorpset

Akademisk Arkitektforening har indgået et samarbejde med DL, så vi fremover også kan udpege landskabsarkitekter MDL som fagdommere i forbindelse med konkurrencer.

Arkitektforeningens strategi handler blandt andet om at skabe fællesskaber, som gør arkitekternes faglige stemme stærkere og mere tydelig. Vi skal hjælpe hinanden i branchen med at vise arkitekturens vigtighed i både det byggede og det groede miljø.

Ny rapport: Samfundet taber milliarder, hvis energirenoveringen ikke fordobles

Ny analyse bestilt af partnerskabet Renovering på Dagsordenen viser, at vi som samfund taber milliarder, hvis vi ikke mindst fordobler indsatsen med at realisere varmebesparelser i vores eksisterende bygninger. Dette er en ny og vigtig erkendelse forud for forhandlingerne om en kommende politisk energiaftale for årene 2020-2030.

Højt til loftet i kælderen hos Skolen for arkitektur

Af: Dorte Maria Vestergaard

Entusiasmen er ikke til at tage fejl af hos arkitekt MAA Helene Stigel, der 2. januar i år åbnede dørene for Skolen for Arkitektur i kælderlokalerne under sit eget hjem på Christianshavn. Det hele er gået stærkt, men det passer sådan set Helene helt fint.

”Jeg elsker, at de bare går i gang. I gang med at bygge, tegne, undersøge, fotografere. Det er jo det arkitekturen kan – omfavne alle.