Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Ny vejledning i planlægning for forebyggelse af oversvømmelse og erosion i høring

I fremtiden forventes mere voldsomt vejr som blandt andet kan betyde flere oversvømmelser og erosion af kysterne. Derfor har regeringen iværksat en række initiativer som understøtter kommunerne i en omkostningseffektiv og helhedsorienteret beskyttelse.

Vær med til at præge Arkitektforeningens holdning: Forslag til Landsplanredegørelse 2018.

Har du erfaring med fysisk planlægning og vil du være med til at præge Arkitektforeningens bemærkninger til høringen om Landsplanredegørelse 2018?

Ny energiaftale har relevans for arkitekter

ARKITEKTSTUDERENDE HÆDRES FOR AT STYRKE DET FALIGE NIVEAU

Arkitektforeningen har netop uddelt sine bachelorlegater til to studerende, der har udvist særlige evner i forhold til proces, samarbejde og kreativitet.

I de seneste måneder har hundredvis af arkitektstuderende på arkitektskolerne i København og Aarhus arbejdet i døgndrift på komplekse projekter, der skal vise vejen for fremtidens byggeri, design og bæredygtige løsninger.

Nye AB og ABR svigter de små tegnestuer

De nye Almene Betingelser byder på gode muligheder for at forebygge konflikter, men betingelser for den lille private bygherre er samtidig skrevet ud. Det er en bet – også for mindre arkitektvirksomheder.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

+2 imødekommer behov for professionalisering

I mange år har arkitektbranchen efterspurgt et professionaliseringsforløb for nyuddannede arkitekter. Nu bliver behovet imødegået med efteruddannelsen +2, der på to år skærper unge arkitekters viden og praksiserfaring.

Ny gruppe vil kæmpe for den åbne arkitektkonkurrence

Arkitektforeningen gør for lidt for den åbne arkitektkonkurrence, mener initiativtageren til "Det åbne konkurrenceudvalg". Et fagpolitisk initiativ, der vil præge foreningen i en ny retning.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Arkitektforeningen på Folkemødet

Arkitektforeningen deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm. Ud over at være medvært for to arrangementer er vi repræsenteret ved debatter om arkitektonisk kvalitet, bæredygtigt byggeri og FN's verdensmål.

My Little Architect repræsenteret i UIA arbejdsprogram

My Little Architect er danske repræsentanter i UIAs arbejdsprogram Architecture and Children.

Et af UIAs arbejdsprogrammer er målrettet arkitektur og børn og har et internationalt fokus på, at børn og unge gennem kendskab til arkitekturens verden kvalificeret vil kunne bidrage til udviklingen af deres fysiske omgivelser.