Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Udstilling: årgang 2019

Et kunstnerisk projekt på Samsøs nordspids, en løsning på et af Københavns store klimaudfordringer og en restaurering af en tidligere stationsbygning er blandt de seks afgangsprojekter som Arkitektforeningen udstiller fra den 26. august.

Arkitekt sætter sig i direktørstolen i Rom

Arkitekt MAA og forskningschef på Arkitektskolen Aarhus Charlotte Bundgaard var ikke i tvivl, da hun fik mulighed for at søge stillingen som direktør ved Det Danske Institut i Rom. Om kort tid sætter hun sig i direktørstolen, hvor hun glæder sig til at værne om instituttets arbejde og vigtige kulturelle betydning.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Byplanlægning i en stor midlertidig by

Foto: Stiig Hougesen

Stud.arch.MAA Maria Væggemose modtager bachelorlegatet

Arkitektforeningens bachelorlegat blev fredag uddelt til stud.arch.MAA Maria Væggemose fra Arkitektskolen Aarhus, der ikke alene har skabt et overbevisende og arkitektonisk stærkt bachelorprojekt, men også været med til at styrke det faglige niveau på uddannelsen.

Redigeret af Cecilie Frydenlund Nielsen

Ny regering - Dette er relevant for arkitektstanden

#Danmarks bedste kulturmiljø

Fotokonkurrence i Arkitektforeningen

Vær med til at fejre alskens aspekter af arkitekturen på Arkitekturens Dag mandag den 7. oktober, hvor temaet er arkitekturpolitik og kulturmiljøer.

Tag et billede af dit yndlingssted #Danmarksbedstekulturmiljø og del det på Instagram med en kort motivation for, hvorfor netop dette sted er værdifuldt.

Hovedpræmien er et kroophold for to personer i UNESCO- og honningkagebyen Christiansfeld.

Bliv - eller få - en fagmakker

Har du lyst til at inspirere en ny generation af arkitekter, og stille din erfaring og nysgerrighed til rådighed for én af årets nye dimittender?

Arkitekturens værdi i fokus på Folkemødet

Arkitektforeningen deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm. Ud over at være medvært for fire arrangementer er vi repræsenteret i andre organisationers debatter om arkitektonisk kvalitet, bæredygtigt byggeri og FN's verdensmål.

Fart på kommunal arkitekturpolitik

Med et nyt ambitiøst projekt vil Arkitektforeningen og Byplanlaboratoriet hjælpe kommuner til at øge kvaliteten i det byggede miljø.