Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Kulturreportage: Campus Bornholm

Campus Bornholm blev i december tildelt prisen Årets Byggeri i kategorien "Åben". TV2 Bornholm har besøgt Campus sammen med arkitekt MAA og projektleder Dennis Gullman Falk og Birgit Stoltz Andersen, arkitekt MAA og leder af Arkitektforeningen Bornholm (Foto: Martin Schubert, Campus Bornholm).

Æstetikken er til stede bag al planlægning

Egentlig var det drømmen om egen tegnestue, der drev arkitekt MAA og tidligere by- og planchef i Hjørring Kommune Helle Lassen gennem arkitektstudiet og de første år på arbejdsmarkedet. I dag ser hun tilbage på en lang karriere som planlægger med en mangfoldig portefølje af opgaver og altid med fokus på den arkitektoniske kvalitet.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Nu kan du vurdere en bygnings miljøaftryk i den tidlige designfase

Ny, forenklet tilgang til LCA-beregninger gør det nemmere for rådgiverbranchen at optimere en bygnings miljømæssige påvirkninger i den tidlige designfase. Det er nemlig i denne fase, de store beslutninger stadig kan ændres til fordel for miljøet.

Studerende hyldes for deres tilgang til proces, samarbejde og kreativitet

Arkitektforeningens bachelorlegat 2019 går til to studerende fra Kunstakademiets Arkitektskole i København (KADK), der har udnyttet deres kreative talent til fulde.

Om lidt kan du stemme

På mandag den 28. januar begynder første del af valget til repræsentantskabsvalget, og du kan med din stemme være med til at påvirke retningen for Arkitektforeningens fremtidige virke.

Der er kampvalg, og blandt de opstillede er valgemnerne mangfoldige, ligesom kandidaterne selv er det.

Vinderen af Årets Arne er...

Vinderne af de eftertragtede arkitekturpriser Store Arne og Lille Arne er fundet. Det karakterfyldte aktivitetscenter for kræftramte Elefanthuset af LETH & GORI modtager hovedprisen Store Arne, mens KADK hyldes for sin kritiske forskning om Københavns udvikling med prisen Lille Arne (Foto: Laura Stamer).

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Camilla van Deurs er ny stadsarkitekt i København

Et stort tillykke til arkitekt MAA Camilla van Deurs og ikke mindst til København, som med Camilla får en meget kompetent ny stadsarkitekt.

Københavns Kommune har annonceret, at arkitekt MAA Camilla van Deurs bliver ny stadsarkitekt.

”Den faglige integritet holder os sammen”

Kristian Ly Serena, arkitekt MAA og medindehaver af Studio Fountainhead har deltaget frivilligt i lokalledelsen Københavns arbejde, og det har ikke skræmt ham fra at engagere sig i Arkitektforeningen. Tværtimod. Han stiller op som kandidat til det kommende valg og fortæller her, hvorfor han har lyst til at engagere sig mere.

Arkitektonisk kvalitet på skemaet

I januar 2018 startede arkitekt MAA og Design Director hos Henning Larsen Architects, Carsten Fischer, sammen med 17 andre på det nyudviklede forløb LAK – ledelse af arkitektonisk kvalitet.