Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

CAFx inviterer til Manifest Stafet

Copenhagen Architecture Festival og Arkitektforeningen inviterer arkitekturens aktører i Danmark til at udforme et manifest for arkitekturen anno 2019.

SDG Netværk

FNs 17 verdensmål er på alles læber og i alles tanker. Arkitektforeningen skal være vært for UIAs Verdenskongres i 2023, og den har fokus på at gøre status over de 17 mål og undersøge hvor langt vi er kommet.

Målene taler i høj grad til det byggede miljø og dermed til arkitekternes potentiale for at arbejde aktivt med for at opnå målene.

I spændingsfeltet mellem arkitektur og tekstil

Arkitekt MAA Lea Paulsen er vokset op med en holdning om, at det nytter at prikke lidt til det byggede miljø, og den mentalitet har hun båret videre i sit arbejdsliv.

Dreyers Legat til nystartede virksomheder

Dreyers Fonds legat til nystartede virksomheder giver frirum til fordybelse og nytænkning. Ønsker din virksomhed at ansøge legatet? Der er ansøgningsfrist 21. jauar.

For at komme i betragtning til et legat skal virksomheden være etableret inden for de senere år og må maksimalt have aflagt 5 årsregnskaber.

Arkitektforeningens guide til ny finanslov

Nyt vikingeskibsmuseum, opfølgning på vækstteams og midler til flere kystsikringsprojekter. Vores politiske konsulent Martin Yhlen guider til de mest relevante punkter for arkitekter i den nye finanslov for 2019.

KONKURRENCE I UGENS ARKITEKTUR

Ugens arkitektur har i anledningen af december måned transformeret sig til en konkurrence, der løber gennem alle tre nyhedsbreve i december. Hver onsdag i december zoomer vi ind på en detalje fra et byggeri i Danmark, og din opgave er at gætte hvilket byggeri, detaljen stammer fra.

Konkurrencen fortsætter i næste uge, og torsdag den 20. december trækker vi lod blandt alle de rigtige indsendte svar om et eksemplar af Mogens A.

Ny forening skal stå for UIA-kongres 2023

Bevica Fonden går nu i partnerskab med Arkitektforeningen og træder ind i den nystiftede forening, der skal stå for forberedelserne frem mod den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som afholdes i København i 2023.

+2 PROFESSIONALISERER BÅDE ARKITEKT OG VIRKSOMHED

I det tidlige forår 2017 blev +2 et permanent efteruddannelsestilbud til unge arkitekter. Og overbygningen har været savnet i arkitektbranchen, hvor der ikke har eksisteret et egentligt professionaliseringsforløb, som man kender det fra flere andre europæiske lande, før nu.

Arkitektforeningen har solgt husbåden i Amsterdam

Arkitektforeningen har solgt husbåden i Amsterdam til fonden Stichting VIKTOR 11 plus 11 is 4. Båden bliver nu museum for kunstneren Viktor IV, der købte båden i 1964 og gjorde den til ramme for sit sprudlende, kunstneriske liv.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen & Frederik Drejer