Nyt udefra

28.04.2017
Odenses nye kulturcenter Odeon åbner med ni dages festligheder

Det 32.000 m² kulturhus, der er tegnet af C.F. Møller har siden 1. marts inviteret til koncerter, kunstudstillinger, fællesspisning mv. I dag begynder Odense så fejringen af sit nye kulturcenter Odeon med mere end 100 arrangementer i løbet af den næste uges tid.

27.04.2017
Ny guide skaber overblik over byggeriets grønne produkter på markedet

Den nye guide skal hjælpe producenter til at skabe overblik over de dokumentations- og mærkningsordninger, der er afgørende for at få nye grønne produkter på markedet.

Omdannelsen af Frederiksholms Kanal er kun første skridt på vejen

Renoveringen af Frederiksholms Kanal for er netop afsluttet og indvies i dag. Gaden er blevet omdannet til en promenade med færre biler og mere plads til fodgængere, men Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell har større planer.

Nyt blogindlæg af Lene Dammand Lund

Design bygger bro mellem fremtidens teknologi og mennesker

27.04.2017
Ny DGNB certificering fokuserer på byggeri af høj arkitektonisk kvalitet

Green Building Council Denmark (DK-GBC) har besluttet at introducere DGNB Diamant konceptet i Danmark. DGNB Diamant hviler på en todelt fagfællebedømmelse, som har til formål at understøtte, tydeliggøre og fremhæve arkitektonisk kvalitet i DGNB certificeret byggeri.

26.04.2017
Udbud af Statens Naturhistoriske Museum

Tre entreprenørvirksomheder er prækvalificeret til at bygge et nyt naturhistorisk museum i Botanisk Have i København. Museet skal stå færdigt i 2021.

26.04.2017
Energioptimering er svært for boligforeningerne

200.000 danske bygninger har energimærke E eller dårligere og størstedelen af dem er private boliger, men til trods for at der er en økonomisk gevinst i at energioptimere, er det svært for især andels- og ejerboligforeningerne at komme i gang.

Ny prorektor på Arkitektskolen Aarhus

Kristine Leth Juul, der kommer fra den aarhusianske landskabs- og planlægningstegnestue Møller & Grønborg A/S skal, ud over at indgå i skolens daglige ledelse som prorektor, også være projektleder på den nye arkitektskole, som skal opføres på Godsbanearealerne og stå klar til indflytning i 2020.

Certificerede trævarer bliver mere og mere efterspurgte i byggeriet

Green Building Council Denmark melder om stor udvikling i markedet og særligt inden for træ og træmaterialer, der fx opfylder FSC-mærkningsordningen, går det stærkt i øjeblikket.

Apple Park er tæt på at være færdig

Det mere end 700.000 kvadratmeter store byggeri af Appels kommende hovedkvarter i byen Cupertino i Californien vil med tiden blive arbejdsplads for 12.000 ansatte. Apple Park er tegnet af Sir Norman Foster.