Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

14.12.2017
Aarhusianerne får ny cykelsti  

De aarhusianske cyklister har noget at se frem til. Staten har nu afsat knap 13 millioner kroner til at udvide cykelstien langs vandet fra Risskov til Marselisborgskovene.

13.12.2017
København sælger ud af de originale rådhusmøbler  

Københavns Kommune sætter nu et stort antal af Martin Nyrops originale rådhus¬møbler til salg hos auktionshuset Lauritz.com. Der vil dog stadig være masser af Martin Nyrop-designede skriveborde, vitriner, lamper og andet kontorinventar tilbage på Rådhuset og på eksterne lagre.

12.12.2017
To nye skybrudstunneler skal bores i Københavns undergrund  

Den ene, Kalvebod Brygge Skybrudstunnel, skal strække sig over 1.360 meter fra under Codanhus på Frederiksberg, under Kødbyen og til sit udløb på Kalvebod Brygge. Den anden, Valby Skybrudstunnel, vil løbe fra det nye Grønttorv til den gamle gastårns-grund, som HOFOR har i Valbyparken – en strækning på 1.500 meter.

08.12.2017
Folketinget ændrer reglerne for bygningsfredning  

Regeringen har i dag sammen med Radikale Venstre, DF, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti vedtaget at ændre loven om bygningsfredning, så der kommer ændrede regler for byggetilladelser i bygninger, hvor det kun er ydersiden, der berettiger fredning.

05.12.2017
Ny udviklingsplan for sydhavnskvarteret i Aarhus  

Sydhavnskvarteret i Aarhus skal laves fra at være gammel industri til at blive et moderne erhvervsområde med byliv. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

30.11.2017
Se film om de nye rammer på Bispebjerg Hospital  

Byggeriet af Laboratorie- og Logistikbygningen på Bispebjerg Hospital skrider godt fremad, og i løbet af 2018 vil huset gradvist begynde at blive taget i brug. Tag på en tur ind i den nye Laboratorie- og Logistikbygning.

30.11.2017
5 projekter nomineret til Den Danske Lyspris 2017  

Mennesket, lysoplevelsen og omgivelserne er helt centralt i de fem projekter, som er nomineret til Den Danske Lyspris 2017. Prisen overrækkes den 25. januar i København.

29.11.2017
Minister-ros til KADKs udstilling om cirkulær økonomi  

Både erhvervsminister Brian Mikkelsen og leder af Radikale Venstre og Folketingets første ordfører for FN’s verdensmål Morten Østergaard har i den forgangne uge besøgt KADK og udstillingen ‘Cirkulær økonomi i arkitektur og design’. De var begge imponerede over de bæredygtige løsninger, som, de begge mener, lover godt for fremtiden.

27.11.2017
Omklædningsrum på Bellevue skal renoveres  

De smukke omklædningsfaciliteter på Bellevue er tegnet af Arne Jacobsen og renoveringen er en del af en større helhedsplan, der blev vedtaget i 2011.

23.11.2017
Ny bydel midt i København  

Overborgmester Frank Jensen, der netop har fået fire år mere på posten, ønsker at skabe et Lille Vesterbro med et mikrokosmos af alt det gode, vi kender fra København. Lille Vesterbro skal etableres på Godsbaneterrænet midt i Hovedstaden.