Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

04.09.2019
COBE tegner Operapark i København  

Operaparken er navnet på et nyt grønt frirum, der efter planen skal åbne i 2023, og som kommer til at ligge i hjertet af København. Operaparken er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål og skal udgøre et klimavenligt frirum midt i en hektisk byudvikling. 

03.09.2019
Kunstfestivalen CHART har uddelt førstepræmien CHART Architecture  

Vinderen af talentkonkurrencen CHART Architecture blev pavillonen SULTAN, der er skabt af arkitekter MAA Anne Høgh Mikkelsen, Katrine Kretzschmar Nielsen, Klare Lyshøj og Josefine Østergaard Kallehave. Pavillonen er skabt af indmaden, skummet, metallet og stoffet fra udsmidte IKEA-madrasser og kaster lys på de muligheder, der opstår af det, der efterlades i masseforbrugssamfundet.

02.09.2019
Udstilling: Change for a sustainable future  

Fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybryd, en film om, hvordan Danmarks landskab kan udvikle sig i takt med, at vandet stiger, og app’en ”MEAT-challenge”, der skal hjælpe især mænd til at minimere deres kødforbrug. Det er blot nogle af de bud på løsninger af klimaudfordringen, som studerende og forskere fra KADK udstiller fra den 6. september til den 15. november i KADK’s udstillingshal på Holmen i København.

27.08.2019
Fristen for projektstøtte til arkitekter og tegnestuer nærmer sig  

Der er frist for projektstøtte til arkitekter, tegnestuer og andre tildelt af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur den 12. september. Udvalget lægger især vægt på, at projekterne overrasker, skubber til fagets grænser og grundlæggende forholder sig til arkitekturens rolle i verden og betydningen af den kunstneriske dimension i hverdagen.

21.08.2019
Fem midlertidige pavilloner præsenteres på CHART  

Fem hold af unge arkitekter præsenterer deres midlertidige pavilloner i Charlottenborgs slotsgårde under CHART fra 30. august til 1. september. En international jury har udvalgt de fem finalister, der alle præsenterer innovative og kunstneriske tilgange til, hvordan arkitektur, gennem en nytænkning af materialer og håndværk, kan bane vejen for en mere bæredygtig fremtid. 

21.08.2019
CEO og Partner i Henning Larsen Mette Kynne Frandsen modtager ridderkors  

Arkitekt MAA Mette Kynne Frandsen modtager ridderkorset for sin mangeårige indsats for dansk arkitektur og den kreative branches evne til at skabe vækst for Danmark. Gennem sin karriere har hun blandt andet siddet i en række regeringsnedsatte udvalg og eksportråd, altid med fokus på at rådgive om kreative erhverv.

08.08.2019
Tre Architizer Awards til 'Life Science and Bioengineering DTU' og Forsyning Helsingør  

'Life Science and Bioengineering DTU B202' af Christensen & Co Arkitekter og Rørbæk og Møller Arkitekter har vundet Architizer A+ Popular Choice Award i kategorien ”Detail – plus – architecture +wood”. Christensen & Co Arkitekters Forsyning Helsingør vandt både en jurypris og popular vote i kategorien ”Government & Municipal building”.

03.07.2019
Udstilling: 'Rumtosset' på Utzon Center  

Utzon Center er blevet omdannet til et arkitektonisk eksperimentarium, hvor børn kan bruge sanser, fantasi og forstand. De forskellige rum er primært skabt af danske arkitekter. YOKE, COBE, ADEPT, JAJA architects, Studio Poesis samt norske Reiulf Ramstad Arkitekter har alle bidraget til udstillingen, som kan opleves på Utzon Center frem til 23. februar 2020.

01.07.2019
Statens Kunstfond tager initiativ til boliglaboratorium  

Et nyt boliglaboratorium skal på initiativ af Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg over de næste tre år give inspiration til at nytænke og genstarte den gode boligbebyggelse. Målet er at realisere en række eksempelbyggerier, der viser, hvordan nutidens udfordringer potentielt kan blive til fremtidens løsninger.

17.06.2019
Marianne Krogh bliver kurator for den danske pavillon ved Venedig-biennalen 2020  

Dansk Arkitektur Center har i samarbejde med Kulturministeriet, Realdania og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg udpeget Marianne Krogh, ph.d. fra Arkitektskolen i Aarhus, som kurator for den danske pavillon ved Venedig-biennalen 2020. Med afsæt i biennalens hovedtema 'How we live together' ønsker Marianne Krogh at lade den danske pavillon pege indad – på os selv og den intime forbindelse mellem mennesker og natur, som hun mener, vi har glemt i dag. Marianne Krogh har peget på Lundgaard & Tranberg Arkitekter som udstillende arkitekter.