Nyt udefra

18.08.2017
DTU Campus i Lyngby udvider

Den nye bygning på ca. 5.200 m² kommer til at indeholde undervisningslokaler, værkstedsarealer samt kontorarealer og fælles faciliteter. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2019.

Søren Ryge er svært begejstret for Silkeborgmotorvejen

Søren Ryge har anmeldt det sidste stykke af Herningmotorvejen i Politiken. Strækningen der går igennem Silkeborg blev indviet sidste år, og ifølge ham kan man sammenligne det sidste stykke af motorvejen, der går forbi Gudenåen, med et smukt kunstværk.

16.08.2017
Pluk gratis blomster med hjem til stuen i hovedstadens nye byskov

Blomster i alle afskygninger og farver skyder i disse dage op af jorden på Amager i et kæmpe område svarende til 10 fodboldbaner. Blomsterne er sået for at klargøre jorden til de 25.000 træer, der skal plantes i den nærmeste fremtid og som på sigt bliver til Københavns nye byskov.

16.08.2017
Konklusion på nyt speciale: virksomheder der arbejder med at højne livskvalitet, skal være bedre til internt samarbejde og langsigtet tænkning

Det er arkitekt Agustín Granados, der i sit speciale ‘Conceptualization of Liveability’ blandt andet konkluderer, at virksomheder der arbejder med bæredygtighed og livskvalitet skal blive bedre til at overvinde interne samarbejdsproblemer, hvis de skal have mest ud af disse fokusområder.

16.08.2017
Nyt undervisningsmateriale inspirerer børn og unge til at gøre en forskel for klimaet

Det er Naturvidenskabernes Hus, som sammen med Naturstyrelsen og Realdania, der står bag undervisningsforløbene, som skal give børn og unge i folkeskolens 4.-9. klasser samt gymnasiet viden om klimatilpasning i byerne – både i teori og praksis.

15.08.2017
Erhvervsministeren har nedsat nyt udvalg med fokus på levedygtige landsbyer

Udvalgets opgave bliver at komme med anbefalinger til, hvordan flere landsbyer kan gøres levedygtige. Dermed er udvalget med til at løfte regeringens ambition om at skabe vækst og udvikling i hele Danmark.

15.08.2017
Energiministeren vil genoverveje fremtidens solcelleordning

Brancheforeningen TEKNIQ ser positivt på udmeldingen fra energiminister Lars Christian Lilleholt (V) om at efterse den afregningsmetode, der fra næste år står til at give et stort antal solcelleejere en ekstraregning.

15.08.2017
Stort renoveringsprojekt i Ålborg nærmer sig slutningen

Himmerland Boligforening har gennem en årrække arbejdet med en helhedsplan for de flere end 1.000 boliger, der er kendt under det fælles navn "Kildeparken 2020". Sidste etape af renoveringen rummer blandt andet udviklingen af et seniorbofællesskab.

10.08.2017
Norge planlægger nordens største landmøllepark

Storheia, som parken hedder, bliver Nordens største vindpark, og vil med sine 80 turbiner og 288 megawatt kunne generere elektricitet til omkring 50.000 husstande. Projektet er et af de største norske industriprojekter nogensinde.

10.08.2017
Bæredygtig renovering i fokus på Building Green

Nybyggeri udgør kun en lille procentdel af den samlede danske bygningsmasse. Building Greens innovationsområde sætter derfor i år fokus på den renovering, der er nødvendig for at udvikle den eksisterende bygningsmasse.