Akademisk Arkitektforening

Kalvebod Fælled Skole – VærkbesøgArkitektforeningen København inviterer til værkbesøg i Kalvebod Fælled Skole onsdag 15. august, kl. 17:00.

 
Tag med Arkitektforeningen København på værksbesøg og hør arkitekt MAA Anita Lindholm fra Lundgaard og Tranberg fortælle om deres arbejde med Kalvebod Fælled Skole.

Tilmelding
Besøget varer ca. 1½ time, og der er plads til 30 personer.
Tilmeld dig her senest den 5. august 2018.
 
Pris
Gratis - og kun for medlemmer af Arkitektforeningen.

Den nye skole i Arenakvarteret i Ørestad Syd har været fire år undervejs og står på kanten til Amager Fælled. Her danner skolen afslutning på bykvarteret og formidler overgangen fra by til natur.
 
Skolens idræts- og bevægelsesprofil afspejles i placeringen af idrætshallen i centrum omkredset af klasselokalerne. Samtidig blødgør bygningens cirkulære form mødet mellem det urbane og det store fredede naturområde.
 
Der er blevet arbejdet med visuel åbenhed fra alle etager og en nedbrydning  af grænser mellem skole, fritid og lokalsamfundet. Disponeringen af de forskellige funktioner lægger op til, at skolen kan fungere som et aktivt “kulturhus” for de lokale beboere i den sydlige del af Ørestaden. 

Skolebygningens cirkulære form er skabt af en synlig hovedkonstruktion af beton. Facaden er en let facade bestående af en ydre aluminiums facade indvendigt beklædt med træ. 

Sted
Else Alfelts Vej 2, 2300 København S
Vi mødes ved bænken ved hovedindgangen.

Byggeri: Kalvebod Fælled Skole
Bygherre: Københavns Kommune, Byggeri København
Totalrådgiver: Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Øvrige rådgiver: Jørgen Nielsen rådgivende ingeniører A/S (konstruktion og brand), Dansk Energi Management & Esbensen (teknik), Gade Mortensen (akustik), BOGL (landskab)
Entrepreneur: Mt Højgaard A/S 
Årstal:
Ibrugtagning maj 2018
1. præmie i interview konkurrence 2014 
 
Se mere om projektet
http://www.ltarkitekter.dk/kalvebod-flledskole/
http://bogl.dk/kalvebod-faelled-skole/
 
Arrangør
Julian Heick, Arkitekt MAA, medlem af ledelsen i Arkitektforeningen København, mail: jh@heickark.dk

Se også
I juni måned besøgte Arkitektforeningen Kalvebod Fælled Skole i forbindelse med det nye kursus ‘Byggeteknik for arkitekter’. Du kan se indslaget herunder.  

Type: 
Lokalafdelingsarrangement
Dato: 
Ons, 15/08/2018
Tidspunkt: 
Kl. 17.00

Kommentarer