Hvem skal modtage Årets Arner i 2017?

Er der personer eller projekter i København, der i særlig grad har medvirket til at løfte arkitekturen i landets hovedstad. Arkitektforeningen København indkalder indstillinger til kandidater, der fortjener at modtage arkitekturpriserne, Store Arne og Lille Arne. Fristen er den 1. november.

Arkitektforeningen København uddeler hvert år arkitekturpriserne; Store Arne og Lille Arne. Hovedprisen, Store Arne gives til såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Lille Arne gives til initiativer, realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende ideer, som har skabt debat eller gjort en forskel for faget.

Priserne uddeles i januar i forbindelse med Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Årets Arne blev indstiftet i 2007. Prisen er en statuette i akryl, præget med arkitekten Arne Jacobsens ansigt.

Se teaserfilm her

Juryen består af lokalledelsens medlemmer på det givne tidspunkt.
Se Arkitektforeningen Københavns lokalledelse her.

Indstilling og præmiering
Alle medlemmer i Arkitektforeningen kan indstille kandidater til nominering. Har du et favoritværk, eller kender du til et fantastisk initiativ, der forandrer og forbedrer, så send dine bud til lokalledelsen i København med en kort motivation senest 1. november til mail sekretaer@arkitektforeningen.dk

Af de indsendte forslag udvælger juryen 5 kandidater i hver kategori, som bliver offentliggjort her på siderne og på facebook. De endelige vindere bliver kåret i slutningen af januar til Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

Vindere af Store Arne
2016 Falko Arkitekter v/ professor Tage Lyneborg, Høgni T. Hansen og Carl Th. Lyneborg for ny multisal ved Falkonergårdens Gymnasium.
2015 Dissing & Weitling Architecture for Cykelslangen.
2014 BBP Arkitekter ombygning af Trollbeads domicil.
2013 KHR arkitekter og Bisgaard Landskabsarkitekter for Ørestad Skole og Bibliotek.
2012 Københavns Kommune for arbejdet med kommunens friarealer.
2011 Lundgaard og Tranberg Arkitekter for ”Guld/Sort/Grøn Trilogi”, Tietgenkollegiet, Skuespilhuset og SEB Bank.
2010 Dorte Mandrup Arkitekter for restaurering og tilbygning til Munkegårdsskolen.
2009 "Under Opførelse", skabt af Saskia Peinow, Kristine Sundahl og Kalle Jørgensen.
2008 Brian Mikkelsen for at være hovedkraften bag regeringens arkitekturpolitik.
2007 Norman Foster Architects for forslag til Tivolitårn.

Vindere af Lille Arne
2016 Københavns Kommune for skybrudspolitikken.
2015 Arkitekturfilmfestivalen Copenhagen Architecture Festival x Film.
2014 Arkitekter Uden Grænser for Bogen “Developing Architecture, Learning from Sierra Leone”.
2013 ORT – Open Research Team for Øerne i Ørestad.
2012 Netværket Givrum.nu.
2011 Gottlieb Paludan Arkitekter og Risø-DTU for Green Power Island.
2010 Jan Gehl for sit livsværk.
2009 Ingen uddeling af denne pris.
2008 Holscher Arkitekter for Infill i Stokhusgade.
2007 MAPT Arkitekter.

Kontakt ledelsen i Arkitektforeningen København her