UIA markerer sig ved COP16

Med manifestet Sustainable by Design og opfølgeren The Cancun Communication, har den internationale arkitektforening UIA slået endnu et slag for bæredygtighed ved COP16 i Cancun.

Sammen med 200 arkitekter markerede Louise Cox, UIA’s præsident og UIA’s vicepræsidenter, den internationale arkitektstands opbakning til en ny, bedre klimaaftale og respekt for miljøet gennem Sustainable by design - arkitektur.

Det foregik i Klimakonferencens Climate Change Village, konferencens dialogforum for NGO’er, hvor Louise Cox underskrev UIA’s Cancun Communication, der er en en udvidelse af Sustainable by Design strategien fra COP15, der fandt sted i København i december 2009.

The Cancun Communication er endnu en opfordring fra den internationale arkitektforening til Klimakonferences delegerede om at vedtage en bindende international klimaaftale.

Læs the Cancun Communication (pdf)

Læs om UIA’s deltagelse ved COP16

Kilde: UIA
Foto: Satellit-foto af Cancún, Mexico, hvor COP16 finder sted - Wikimedia Commons.