Aalborg

Arkitekter: Lokalplan i Aalborg monopoliserer

Arkitektforeningens lokalafdeling i Nordjylland har lavet en indsigelse til lokalplanforslag 1-2-109, da det vil monopolisere byrummet.
Arkitektforeningen har talt med arkitekt MAA Nicolai Steinø fra den nordjyske lokalledelse

Utzons operahus i Sydney fylder 40

Et af verdens mest berømte bygninger, Operahuset i Sydney, slog dørene op for 40 år siden, og det fejres med jubilæumsudstillinger, digitalt undervisningsmateriale og symposier.

Vi må ikke miste lokal stedsans

Johanne Lundager er valgt til ny lokalformand for Nordjyllands Lokalafdeling af Arkitektforeningen. Johanne vil gerne gøre Arkitektforeningen mere synlig uden for landets største byer. Og så er hun opmærksom på lokal indsigt og indlevelsesevne som vigtige komponenter i skabelsen af arkitektonisk kvalitet uden for de store byer.

Hvad er dine visioner for de kommende år for din lokalafdeling?

Master i tilgængeliged

Skandinaviens første masteruddannelse i Universelt Design og Tilgængelighed tilbydes af SBi, Aalborg Universitet i København.

Landskab midt imellem i Aalborg

Team Vandkunsten har vundet konkurrencen City in between – strategi for en international og bæredygtig forstad i det østlige Aalborg.

Dermed er fundamentet nu lagt til en spændende udvikling af det østlige Aalborg, hvor vinderforslaget Landskab in between bliver det fælles inspirerende afsæt for nye samarbejdsprojekter.

Vinderteamet er:
Tegnestuen Vandkunsten A/S, i samarbejde med Hausenberg ApS,

Vandkunsten og Schønherr er videre i Aalborg

Forstadskonkurrencen ’City in between’ giver interessante nye vinkler til det videre arbejde med bæredygtig byudvikling i det østlige Aalborg, hvor store investeringer er på vej i bl.a. ny infrastruktur, Universitetsygehus og renoveringer af større boligområder.

To teams er valgt til at gå videre i konkurrencen:

Aalborg bygger på livet løs

Der er gang i byggekranerne i Aalborg. I den nordjyske kommune er der sat gang i nybyggeri for 15 mia. kroner.

Vejprisen går til Aalborg Havnefront

Endnu en gang har Aalborg Havnefront fået en pris, nemlig Vejprisen 2011 for "nye og miljørigtige vejbelysningsanlæg", der torsdag den 26. januar blev overrakt af transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Så sent som i november fik havnefronten i Aalborg Den Danske Lyspris 2011 for "et sjældent set stemningsfuldt og velfungerende projekt", som det lød i motiveringen.

Fem teams konkurrerer om Aalborg

Aalborg Kommune og Realdania har prækvalificeret fem teams til konkurrencen "City in between”, som er én af seks konkurrencer i Fremtidens Forstæder. De fem teams rummer tilsammen et meget stærkt, internationalt felt af firmaer indenfor strategisk byudvikling, planlægning og landskab.

Kæmperenovering i Aalborg

Den største almene boligafdeling, Løvvangen i Aalborg skal have et signifikant løft. En omfattende renoveringsplan skal fremtidssikre beboelser og udendørsliv.

Efter to års forberedelse har Sundby-Hvorup Boligselskab i Aalborg fået beboernes opbakning til en omfattende renoveringsplan, der skal fremtidssikre boligerne i Løvvangen. I alt 818 boliger skal renoveres for mere end 700 millioner kroner.