Arkitektur i udsatte boligområder

Byfornyelsesmidlerne der forsvandt med et pennestrøg

Indlæg publiceret på #Renoverdk

Af Annette Blegvad, Vicedirektør, Arkitektforeningen

Anbefalinger tages alvorligt i ny boligaftale

Fredag d. 28. november indgik SR-regeringen og en bred kreds af Folketingets partier; Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Det Konservative Folkeparti en ny boligaftale, der prioriterer boligsociale indsatser, strukturelle forandringer og energieffektivisering.

Anerkend arkitekturens effekter

Debat: Sociale problemer i boligområder kan ikke løses ved fysiske indgreb

Ny undersøgelse viser, at Arkitektur skaber social forandring

Et studie gennemført af Akademisk Arkitektforening og Københavns Kommune dokumenterer evidens for, at strukturelle forandringer i arkitekturen løfter socialt udsatte boligområder radikalt.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Helbred en bydel på 14 dage

Boligblokken Balfron Tower i London danner i disse dage rammen om en showcase på Londons Festival of Architecture, hvor BCVA (BJELKE+CERMAK+VEILE Architecture) repræsenterer Danmark som et ud af 10 internationale unge arkitektfirmaer, der skal komme med bud på hvordan Øst-London kan udvikles på en mere hensigtsmæssige måde.

Af Rune Veile, Arkitekt MAA, Partner i BCVA

En hyldest til Østerhøj

Lyt til P1 radiointerview med Ebbe Brandt, der i mere end 20 år har boet i Østerhøj i Ballerup, og som er godt træt af al den snak om ghettoer.

Vær med på Arkitekturens Dag 2011

Årets tema for Arkitekturens Dag den 30. september er ”Kvalitet i de almene boligkvarterer”. Frem til den 5. august er det muligt at søge Arkitektforeningens pulje til arrangementer på Arkitekturens Dag.

Task force: Kvalitet i almene boligkvarterer

Hvordan arbejder vi for at synliggøre kvaliteterne i og genskabe tidligere tiders respekt for det støttede byggeri? I 1960erne og 70erne blev der bygget 600.000 almene boliger. Byggeriet hvilede på en vision om lys, luft, plads og modernitet. Mange af byggerierne er af en høj kvalitet.

Det mener Arkitektforeningen om boligforlig 2010

Mandag den 8. november indgik regeringen et nyt boligforlig med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre som et led i finanslovsforhandlingerne.

Formand for Arkitektforeningen, Natalie Mossin siger:

”Der er for lidt luft under vingerne i boligforliget. Det er fortsat lejernes egne opsparede penge, aftalens parter fordeler.