Arkitekturens Dag 2011

Årets tema for Arkitekturens Dag den 30. september 2011 var ”Kvalitet i de almene boligkvarterer”.

Dette kunne du opleve på Arkitekturens Dag

Failed Architecture i Danmark

Domus Vista har oplevet både storhed og fald. I dag er Danmarks højeste
beboede bygning et af arkitekturens sorte får.

Af Ane Rottbøll Jørgensen & Signe Sophie Bøggild

Arkitekturens dag - Arkitekternes Hus, København

På Arkitekturens Dag den 30. september var der almene boliger på programmet i Arkitekternes Hus i København. Her kan du se film med nogle af dagens oplæg.

Øverst: Velkomst ved Bent Madsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening og Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen.

Husene i solen ved skoven

Alment boligbyggeri med poetiske rumligheder

Reportage af arkitekt MAA Finn Gammelgård Jensen

Skovbrynet er konciperet efter en totalentreprisekonkurrence udskrevet af Fyns Almennyttige Boligforening og Odense Kommune. Konkurrencen blev vundet af Pluskontoret Arkitekter i Aarhus, og bebyggelsen er under opførelse og ventes færdigt i foråret 2012.

Forvandlingsagent i Grønningen

Centralt i Aarhus ligger det almene boligområde Grønningen. Høje boligblokke omslutter her et stort grønt fællesareal og gør området til et klassisk billede på modernistisk arkitektur. Lige så klassisk er den velkendte problematik med store øde fællesarealer, der ikke virker efter hensigten. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at blive ved med at være.

Reportage af arkitekt MAA Julia Knipschildt

Fotoreportage fra Øbrohus

Fotograf Peter Bølling Ladegaard var med fra toppen af København på Arkitekturens Dag, nærmere bestemt den almene boligforening Øbrohus. Her er hans flotte fotoreportage:

Arkitekturens Dag var en af årets sidste varme dage

Det blå glas giver en fornemmelse af at være på stranden.

Indian Summer på taget af Øbrohus

Der var ikke en sky i sigte fra tagterrassens 360 graders udsigt, da Øbrohus åbnede dørene for rundvisning i forbindelse med Arkitekturens Dag. Mange arkitekter har de seneste år kredset om idéen med grønne tage i København, så der var stor rift om pladserne for at se denne vision gjort til virkelighed. Betingelserne for en flot fremvisning kunne ikke have været bedre.

Langhusene i Hvidovre

Arkitekt MAA Ingibjörg Huld Halldórsdóttir besøgte Langhusene i Hvidovre, der er opført i AlmenBolig+ konceptet, på Arkitekturens Dag. Læs hendes reportage fra dagen:

Randers Kommunes Arkitekturpris 2011

I anledning af Arkitekturens Dag er Randers Kommunes Arkitekturpris 2011 blevet uddelt til to byggerier, der i perioden 2009-2010, har gjort sig bemærket for sine gode kvaliteter. Desuden modtog to andre byggerier rosende ord fra dommerkomiteen. Priserne blev overrakt ved et festligt arrangement, med forelæsning ved Søren Ulrik Thomsen og uddeling af en sideløbende arkitekturkonkurrence for skoleelever.

Et arkitektonisk laboratorium i Gellerup