arkitekturpolitik

Kronik: Planløs boligfanatisme plager København

Mens ferien endnu prægede de fleste arbejdspladser, bragte Politiken en stærk kronik i Politiken af arkitekt MAA og ph.d.-studerende Kasper Lægring, som udtrykker stor bekymring for nyere tendenser i planlægningen af København. Byen, der har høstet stor international anerkendelse for sin indsats for den blandede, levende by, er ved at blive monofunktionel, mener Kasper Læring. Læs kronikken her.

Nu har hver tredje kommune en arkitekturpolitik

Sverige lancerer ambitiøs arkitekturpolitik

I onsdags overrakte Malmøs stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson betænkningen ”Gestaltad Livsmiljö” til den svenske kulturminister Alice Bah Kuhnke. Som navnet antyder, indeholder betænkningen et meget bredt blik på det byggede miljøs betydning for hele samfundets udvikling og hverdagslivets udfoldelse.

Stadsarkitekt til Kolding

Kolding kommune har fået sin første stadsarkitekt, Arkitekt MAA Michael Pagaard

Michael Pagaard har siden 2006 været leder af afdelingen for kommunale ejendomme i Kolding. Om den vigtigste opgave som stadsarkitekt han til Jydske Vestkysten, at det blandt andet bliver at forankre den kommunale arkitekturpolitik, der blev vedtaget i 2013, men som aldrig rigtig er blevet implementeret i praksis.

Fem kommuner nomineret til arkitekturpris

14 kommuner. Eller godt halvdelen af de kommuner, som har eller er i gang med at udvikle en arkitekturpolitik, har indstillet den til Kulturministeriets nye arkitekturpris.

Nu er fem af dem udvalgt af et forbedømmelsesudvalg til at være med i opløbet til at vinde prisen, som uddeles d. 26. marts i forbindelse med en konference om netop kommunale arkitekturpolitikker.

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

MAA-konference 2014

På MAA Konferencen 2014 leverede Kulturminister Marianne Jelved en medrivende åbningstale, hvor hun takkede for det gode samarbejde i forbindelse med arkitekturpolitikken.
Læs talen herunder.

Kære alle sammen. Tak for invitationen.

Der er brug for arkitekter i folkeskolen

Arkitektur skal på skoleskemaet. Derfor skal arkitekter nu selv på skolebænken.

”Arkitektur kan rigtig meget fagligt og rammer lige ned i alt det nye, vi skal arbejde med i Folkeskolen efter reformen. Vi skal være innovative, arbejde på tværs, knytte forskellige fag sammen og inddrage viden fra omverden.

Snart har hver anden kommune en arkitekturpolitik

Kulturminister Marianne Jelved har det som mærkesag, at alle kommuner skal have en arkitekturpolitik. I Arkitektforeningen er vi glade for, at have fået regeringen med på vognen. 30 kommuner har allerede en arkitekturpolitik og mange flere er på vej. Et nyt initiativ fra Arkitekforeningen skal bane vejen for de øvrige kommuner.