bæredygtighed

Prof. Dr. Michael Braungart

Saving energy, being abstemious, making production processes more efficient and less harmful – these current principles of sustainability do not sound particularly attractive to Prof. Dr. Michael Braungart; they lack real innovation, positivity and effectiveness.

Building Green 2017

Arkitektforeningen på Building Green i Århus

Kresten Bjerre Basse

Århus C
Medlemtype:
Projektering & Rådgivning Fx tegnestuearkitekt, projekteringsleder, selvstændig rådgiver, partner eller andet inden for området?
Privat

Arkitekter: Stor tilfredshed med, at bygninger er med i ny energikommission

Arkitektforeningen ser med stor tilfredshed, at Regeringen har besluttet, at bygninger bliver et fokusområde i den ny energikommision, der blev præsenteret af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt på et pressemøde i dag kl. 10.

Nynne Brandt Thykier

København N
Latest job:
Praktikant, arki_lab

Tværfaglig respons på Klimarådets rapport

Klimarådet har udarbejdet sin første rapport Omstilling med Omtanke - status og udfordringer for dansk klimapolitik. I den forbindelse har Arkitektforeningen og flere af partnerne bag Renovering på Dagsordenen udarbejdet fælles en udmelding

Smukt og fælles, fra Fogo til Valby

Deleøkonomi baseret på fællesskaber frem for smarte udlejningsøkonomier var i fokus ved MAA-konferencen 2015 i Valby, hvor der også blev diskuteret borgerlyst, brugerinddragelse og kulturministeren erklærede sig enig i arkitekturpolitikken Mennesker i Centrum

Af Cæcilie Skovmand

Mikkel Thomas Christensen

Arkitekt, underviser, komponist og sangskriver

Mikkel Thomas Christensen
Østermarie
Medlemtype:
Proces- & Produktudvikling Fx designer, proceskonsulent, udviklingskonsulent, produktudvikler eller andet inden for området?
Offentlig

Arkitektforeningen og boligjob-ordningen

En bæredygtig gave til rådgivere og bygherrer

To vigtige redskaber til bæredygtigt byggeri er nu blevet offentligt tilgængelige. Med LCA-byg og LCC-byg kan rådgivere og bygherrer nu hurtigt se projektets miljøpåvirkninger, og hvor økonomisk projektet er i et helhedsperspektiv. De kan være med til at bestemme en vigtig retning i byggeprojektet.