belysning

Temadag om lys og visualisering

Både dagslys og kunstlys er grundlæggende forudsætninger for oplevelsen af arkitekturen.

Den Danske Lyspris 2012

For femte år i træk uddeler Dansk Center for Lys Den Danske Lyspris. Dansk Center for Lys opfordrer alle, der har medvirket i et spændende belysningsprojekt, til at indstille projektet til Den Danske Lyspris 2012.

6.V tænder lys og sparer energi

Bedre koncentration og lavere energiforbrug er blandt effekterne af Plan C’s forsøg med belysning på Grøndalsvænge skole i København. Med ny forbrugsstyret LED-belysning i loftet har partnerne i forsøget allerede bevist, at man kan spare 75% af energiforbruget til lys i 6.V’s klasselokale.

Ny bog om LED - også for arkitekter

Ny bog om LED vil hjælpe arkitekter, ingeniører, el-installatører og almindelige forbrugere med viden om LED og praktiske fifs.

LED er udråbt som afløseren til glødepæren, men på trods af det er bogen ”Lys-emitterende dioder” af Rune S. Larsen den første danske bog om LED.

Det bedste lys er i Aalborg

Aalborg Havnefront blev hædret med Den Danske Lyspris ved Lysets Dag 2011 på IT Universitetet i København den 16. november 2011.

Vejprisen 2010

Vejdirektoratet uddeler en gang årligt Vejprisen som et led i Vejdirektoratets Strategi for Smukke Veje. Årets tema er ”Nye  og miljørigtige vejbelysningsanlæg”.

Formålet med Vejprisen er at sætte fokus på den måde, vi i Danmark vælger at indrette vejens rum på. det er f.eks. de elementer vi bygger ind i vejen, den belysning vi vælger og det liv, der opstår omkring vejene.

Mød Arkitektforeningens repræsentant i Dansk Standard og Belysning

I Arkitektforeningenss nyhedsbrev bringer vi løbende interviews med arkitekter, der gør en forskel som AA’s repræsentanter i forskellige udvalg, råd og organisationer. Denne gang er det arkitekt MAA Preben Staun, som er Arkitektforeningens repræsentant i Dansk Standard S 061 Belysning.

Preben Staun er afdelingsdirektør CRECEA A/S i Århus/Horsen afdelingen. Han er 53 år, og tog afgang fra Arkitektskolen i København i 1981. Preben Staun har rådgivet om syns - og belysningsforhold igennem en årrække.

Hvad handler udvalgets arbejde om?