bog

Fra konfetti til katastrofe i den kreative klasse

Hvad sker der med ens identitet, når man uddanner sig til et job, der ikke eksisterer?  Med finanskrisen som fundament og arkitekturen som omdrejningspunkt rejser arkitekt MAA Rasmus Graakjærs debutroman netop det spørgsmål

En generøs by

Hvad er en generøs by? Er det en byæstetisk størrelse, handler den om sanselig rigdom ellerom makismal variation? Er det en social ansvarlighed, hvor man griber ud efter de klemte, eller handler det om at skabe mulighed for intense byrum, hvor mange kan mødes?

Reportage af Karen Agnete Dyssel

Mentale rum

Bogen ”Mentale Rum – arkitektur, psykiatri, samfund” undersøger hvordan ny arkitektur kan hjælpe psykiatriske patienter.

Den nye generation af arkitekter

Energirenoveringer giver bedre boliger

Inspiration til flere energirenoveringer. Det er temaet i to nye digitale publikationer, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter nu udgiver. Begge udgivelser har fokus på bokvalitet og arkitektonisk værdi og henvender sig til rådgivere samt ejere og beboere i etageejendomme, der står foran en energioptimering.

Byen bliver til - en urban håndbog

Hvad rører sig i byen? Under motorvejsbroer, i parkeringskældre, tomme bygninger og oversete baggårde udforskes og bruges byen på en anden måde. Ny bog ser nærmere på livet i byen.

Damer og dyr, guder og helte

Damer og dyr, guder og helte er titlen på Jørgen Aabenhus børnebog om Thorvaldsens Museum.
Arkitektforeningens freelancejournalist Marie Leth Rasmussen har læst bogen med sine børn.

Af Marie Leth Rasmussen

DreamworldRealworld

Svendborg Architects udgiver ny bog om det drømmende lag i tegnestuens arbejder.

Den nye bog DreamworldRealworld viser 11 af tegnestuens projekter i ind- og udland. Bogen afspejler Svendborg Architects arbejde med at skabe en poetisk arkitektur, der danner bro mellem drømme og den virkelige verden.

Stor international pris til arkitekturudgivelse

White arkitekters bog om naturnære byggerier slår igennem internationalt

”White Green - ten projects in the great out-doors by White arkitekter” fører læseren igennem ti af Whites bedste byggerier i naturen. Blandt projekterne er Kastrup Søbad og det internationalt anerkendte Southend-on-Sea Pier i det østlige England samt flere andre smukke projekter i Sverige.