by

Nominerede til Byplanprisen 2014

Vinderen af Byplanprisen 2014 afsløres på årets Byplanmøde torsdag d. 25 september i Herning. Og de nominerede kommuner er:

Danskerne vil ikke have hypermarkeder

Vi behøver ikke vente på opførelsen af hypermarkeder for at se, hvordan danskerne vil reagere.

- Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Børsen d. 8. april 2014

Ny prisopgave skal give bud på bæredygtig detailhandel

Hvordan skaber man bæredygtig shopping i bykernerne? Det skal arkitekter og detailhandlere i fællesskab svare på. Dette utraditionelle samarbejde, der blev skudt i gang på årets MAA-konference, er første gang Arkitektforeningens nye format for prisopgaver tages i brug.

En generøs by

Hvad er en generøs by? Er det en byæstetisk størrelse, handler den om sanselig rigdom ellerom makismal variation? Er det en social ansvarlighed, hvor man griber ud efter de klemte, eller handler det om at skabe mulighed for intense byrum, hvor mange kan mødes?

Reportage af Karen Agnete Dyssel

Morgendagens by er din og min

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør for Arkitektforeningen, bragt i Altinget By og Bolig d. 17.4.2013

Beboere i udsatte boligområder er mest utrygge

En undersøgelse fra Center for Boligsocial Udvikling viser, at 26 procent af adspurgte beboere i de udsatte boligområder, føler sig utrygge. Det er ti procent højere end øvrige byområder i Danmark, skriver Berlingske i dag d. 2.4.2013.

Havnegade som i 1970’erne i Hobro

En ny Havnegade med kulturlomme og rum til fordybelse, et bustorv samt en urban grøn og frodig fælled. Blot nogle af de ideer, der kan blive til virkelighed i Hobro midtby. Ideer som udspringer af den konkurrence, som Mariagerfjord Kommune og Realdania netop har afsluttet første fase af. Nu skal de to vinderes ideer bearbejdes.

Vinderne af projektkonkurrencen blev:
Schønherr i samarbejde med Via Trafik, Holscher og Lindgaard Rådgivende Ingeniører.

Lykkelig i en toværelses

Golden Days: Kan man være lykkelig i en toværelses? Sådan rigtig lykkelig. Far, mor og klædeskab. På 58 m2? Det satte Arkitektforeningen sig for at undersøge på en torsdag eftermiddag med kirsebærvin, kiksekage og et tilbageblik på 1950ernes familiebolig i Bygningskulturens Hus.
Ja! I hvert fald hvis man spørger de mange, der denne torsdag var dukket op til arrangementet 'To værelser med eget bad og centralvarme' i Nyboders gamle pigeskole.

Nej tak til bevaringsfundamentalisme, ja tak til strategi og samarbejde

Omgivet af væve under loftet på Allinge bibliotek, var Arkitektforeningen værter ved et velbesøgt arrangement, med fokus på arkitektur og arkitekturpolitik som vækstfremmer i Udkantsdanmark i anledning af Folkemødet 2012.

Vandkunsten og Schønherr er videre i Aalborg

Forstadskonkurrencen ’City in between’ giver interessante nye vinkler til det videre arbejde med bæredygtig byudvikling i det østlige Aalborg, hvor store investeringer er på vej i bl.a. ny infrastruktur, Universitetsygehus og renoveringer af større boligområder.

To teams er valgt til at gå videre i konkurrencen: