byggeri

Building Green 2017

Arkitektforeningen på Building Green i Århus

Vagtkorps for arkitekturen

Arkitekt MAA, Project Director og Associate hos schmidt hammer lassen architects, Klaus Petersen, sidder i Arkitektforeningens Rets,- og Responsumudvalg, der behandler sager og afsiger kendelser i tvister af faglig, kollegial eller økonomisk art. Arkitektforeningen har talt med ham om udvalgsarbejdet.

Sygehusbyggerier: Det går for stærkt

Sygehuse bygget på samme tid kan blokere for både kvalitet, videndeling og et potentielt eksporteventyr, mener blandt andre Arkitektforeningen, IDA og formanden for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF).

Anlægsloft skader grøn omstilling

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Information d. 4.12.2012

Ifølge de økonomiske vismænd og OECD er den økonomiske udvikling i Danmark de kommende år så sløj, at den burde indlægges akut. Væksten er i 2012 på sølle 0,2 procent og dermed endnu lavere end regeringens egen forventning.

Arkitektens pligt til brok – eller tavshed

Arkitekt MAA Hans Peter Hagens kritiserer i et interview i Politiken tirsdag den 17. april, hvordan Torvehallerne i København, som Hagens’ tegnestue står bag, har udviklet sig til en ”Rodebutik”. Det har åbnet en debat, der handler om arkitekters ret (eller pligt?) til at blande sig i et bygningsprojekts udvikling, efter det er blevet opført.

Aalborg bygger på livet løs

Der er gang i byggekranerne i Aalborg. I den nordjyske kommune er der sat gang i nybyggeri for 15 mia. kroner.

TV2 Østjylland omfavner arkitekturen

?/!: Martin Lidegaard

Arkitektforeningen har sat Martin Lidegaard, klima-, energi- og bygningsminister, Radikale Venstre stævne til en snak om energi, klima og byggeri.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Hvornår kan vi forvente at se en samlet strategi for energieffektiviseringer af byggeriet?

Årsrapport 11

TEST-initiativ til fremme af bæredygtige byggeteknologier

Alt for mange af byggeriets gode ideer til at skabe grønne løsninger når ikke ud på det kommercielle marked. Det skyldes ofte, at idemagerne har svært ved at opnå godkendelse og at afprøve og dokumentere ideerne. Det vil initiativet TEST rette op på.

Realdania vil med initiativet TEST over de næste fem år hjælpe byggeriets bæredygtige løsninger fra ide- og udviklingsplan til at slå igennem på markedet.