bygherre

Bygherreprisen til byggeri som gør en forskel

Med Bygherreprisen 2016 ønsker BoligfondenKuben at præmiere et byggeri, som gør en forskel, og hvor bygherren har hævet barren, skabt uventet merværdi og løftet et samfundsansvar.

Skær fedtlaget af konkurrencerne

Arkitektkonkurrencer er et oplagt og effektivt redskab, når offentlige bygherrer ønsker kvalificerede arkitektoniske løsninger. Desværre er mange konkurrencer kendetegnede ved detaljerede og udpenslede konkurrenceprogrammer med ditto afleveringskrav. Keep it simple og fokuser på at skabe merværdi for alle parter.

Af Jesper Kock, arkitekt MAA, leder af Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling

Den arkitektoniske hverdag

Bliv medlem
Netværket er oprettet da jeg mener vores hverdag som arkitekt er stærkt underdrevet. Netværket er til et bredt forum, hvor der kan komme alle mulige indlæg som har med vores hverdag at gøre. Når man tænker på hvor stort et ansvar vi har på rigtige mange områder så virker det mærkeligt at bygherre ikke vil betale os det honorar som der skal til for, at få et byggeri op at stå som kan opfylde alle krav og som kommer til at præge omgivelserne i meget langt tid. Hvorfor er medierne kun interesseret i arkitekter i udlandet. Hvem kæmper for ordentlige honorarer så vi kan få en hverdag der er mindre stressfyldt. Der er mange ting der skal/kan skrives....

Med føling og respekt

Arkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige. Mød som den anden i rækken bygherre og arkitekt MAA Tommy Topp, der er ansat i DR Ejendomme & Service.

Af Lena McNair

Hagens: Det handler ikke om æstetik

Arkitektforeningen har talt med arkitekten bag Torvehallerne Hans Peter Hagens om den debat, der florerer i Politiken i disse dage, hvor Hagens blandt andet har stået model til at blive omtalt som en ”hysterisk gravid kælling”, fordi han har kritiseret Torvehallernes udvikling.

”Jeg syntes debatten har taget en drejning, der er under bæltestedet”, siger Hans Peter Hagens.

Arkitektens pligt til brok – eller tavshed

Arkitekt MAA Hans Peter Hagens kritiserer i et interview i Politiken tirsdag den 17. april, hvordan Torvehallerne i København, som Hagens’ tegnestue står bag, har udviklet sig til en ”Rodebutik”. Det har åbnet en debat, der handler om arkitekters ret (eller pligt?) til at blande sig i et bygningsprojekts udvikling, efter det er blevet opført.

Er du et Wild Card?

Wild Card Ordningen sætter spot på unge arkitektvirksomheder og gør det nemmere at invitere nyetablerede virksomheder med til de indbudte arkitektkonkurrencer.

Efter at have været placeret på dac.dk siden 2008 er Wild Card Ordningen nu flyttet til arkitektforeningen.dk. Vi opfordrer derfor alle unge arkitektvirksomheder, der opfylder ordningens krav, til at tilmelde sig.

Kunsten at ramme plet med konkurrencer

Der var rift om pladserne i Arkitekternes Hus mandag eftermiddag den 23. maj 2011, da Arkitektforeningen og Bygherreforeningen holdt fælles temamøde nr.