Bygningsreglement

Bygningsreglementet som ramme

At kende Bygningsreglementet er nødvendigt for at kunne holde idé og virkelighed op mod hinanden og for at kunne arbejde sammen på lige fod med byggeriets øvrige parter. Arkitekt Dorthe Schacht Linius fra Holscher Nordberg Architecture and Planning deltog på kurset Basisviden om Bygningsreglementet.

2020 energiklasse lige på trapperne

Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen lover en frivillig 2020 kategori for bygninger senest foråret 2011

Med en frivillig 2020 klasse kan Danmark bliver et af de første lande i Europa til at konkretisere energikravene til fremtidens bygninger.

I forbindelse med høringen af BR10 i maj 2010 påpegede Arkitektforeningen og en række andre af byggeriets organisationer, at det er et problem, at det nye bygningsreglement BR10 ikke indeholder en

BR10 - nye krav til energi og indeklima

Det nye bygningsreglement (BR10) er nu på gaden. Flere af initiativerne i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres med det nye bygningsreglement.

Målsætningen er at sikre et lavere energiforbrug i både nye og eksisterende bygninger. Det nye reglement sætter derudover fokus på et godt og sundt indeklima i bygninger.

”Vi skal sikre de bedst mulige rammer for at bygge grønt.

Arkitekter skal skabe byggeri, der går foran

Arkitektforeningen har talt med til klima- og energiminister Lykke Friis (V) om arkitektur og bæredygtighed.

Hvad karakteriserer dit eget arkitektursyn?

”Jeg er meget fascineret af enkeltheden i japansk arkitektur. Arkitekters evne til at forny historiske bygninger med respekt for traditioner imponerer mig også. Tag bare Norman Fosters bidrag til rigsdagsbygningen i Berlin. På det seneste er det naturligvis CO2 neutralt byggeri, der optager mig.

Æstetisk kvalitet og bæredygtighed i højsædet

Arkitektforeningen har talt med Ida Auken, folketingsmedlem (SF) og formand for Miljøudvalget og medlem af dommerkomiteen i Statens Kunstfonds konkurrence om at bo tæt.

Hvad er dit syn på arkitekonisk bæredygtighed og arkitektens rolle i kampen for at minimere energiforbruget i byggeriet?

”Vi har brug for en ny forståelse af bæredygtighed.

Mød Arkitektforeningens repræsentant i Dansk Standard og Belysning

I Arkitektforeningenss nyhedsbrev bringer vi løbende interviews med arkitekter, der gør en forskel som AA’s repræsentanter i forskellige udvalg, råd og organisationer. Denne gang er det arkitekt MAA Preben Staun, som er Arkitektforeningens repræsentant i Dansk Standard S 061 Belysning.

Preben Staun er afdelingsdirektør CRECEA A/S i Århus/Horsen afdelingen. Han er 53 år, og tog afgang fra Arkitektskolen i København i 1981. Preben Staun har rådgivet om syns - og belysningsforhold igennem en årrække.

Hvad handler udvalgets arbejde om?