forstad

Landskab midt imellem i Aalborg

Team Vandkunsten har vundet konkurrencen City in between – strategi for en international og bæredygtig forstad i det østlige Aalborg.

Dermed er fundamentet nu lagt til en spændende udvikling af det østlige Aalborg, hvor vinderforslaget Landskab in between bliver det fælles inspirerende afsæt for nye samarbejdsprojekter.

Vinderteamet er:
Tegnestuen Vandkunsten A/S, i samarbejde med Hausenberg ApS,

Havnegade som i 1970’erne i Hobro

En ny Havnegade med kulturlomme og rum til fordybelse, et bustorv samt en urban grøn og frodig fælled. Blot nogle af de ideer, der kan blive til virkelighed i Hobro midtby. Ideer som udspringer af den konkurrence, som Mariagerfjord Kommune og Realdania netop har afsluttet første fase af. Nu skal de to vinderes ideer bearbejdes.

Vinderne af projektkonkurrencen blev:
Schønherr i samarbejde med Via Trafik, Holscher og Lindgaard Rådgivende Ingeniører.

De skal designe Fremtidens Forstad i Vejle

TRANSFORM, SLA, Grontmij og Social Action har vundet arkitektkonkurrencen om Søndermarken – Fremtidens Forstad.

Et enigt dommerpanel udtaler, at vinderne har på overbevisende måde præsenteret nogle visionære bud på en nytænkende og bæredygtig udvikling af Søndermarken.

Forslaget indeholder tre hovedelementer:
Almindinger, Grønlandsvej, samt ideer til konkrete, nye mødesteder, blandt andet styrkelse af det lokale bydelscenter.

Fra Fingerplanens grønne kiler

Fremtidens forstad i Nykøbing Falster

Byskov, æbleplantager, pontoner i Guldborgsund, et Miljøcenter og tiltag, der skal reducere energiforbruget i bydelen. Det er nogle af de nytænkende ideer, som to tværfaglige team mener, kan gøre forstadskvarteret Ydre Østerbro i Nykøbing Falster til en bæredygtig forstad. Arkitektkonkurrencen er en del af Realdanias initiativ ”Fremtidens Forstæder”.

Lykkelig i en toværelses

Golden Days: Kan man være lykkelig i en toværelses? Sådan rigtig lykkelig. Far, mor og klædeskab. På 58 m2? Det satte Arkitektforeningen sig for at undersøge på en torsdag eftermiddag med kirsebærvin, kiksekage og et tilbageblik på 1950ernes familiebolig i Bygningskulturens Hus.
Ja! I hvert fald hvis man spørger de mange, der denne torsdag var dukket op til arrangementet 'To værelser med eget bad og centralvarme' i Nyboders gamle pigeskole.

Tre visionære bud på Farum midtby

Mennesker mødes ved kanaler, på pladser eller i en ny bypark i midten af Farum. Det er blot nogle af de spændende forslag, som tre udvalgte tegnestuer + teams mener, kan gøre Farum til en af Fremtidens Forstæder. Fra den 5. november kan forslagene opleves i Farum Kulturhus.

De tre tegnestuer og deres teams bag de visionære bud på en nytænkende og bæredygtig udvikling af Farum midtby er:

JWH ARKITEKTER
We architecture

Rekord mange arkitekt- konkurrencer skal give bud på fremtidens forstæder

Ikke færre end seks kommuner afholder nu og de næste knap to år indbudte arkitektkonkurrencer om fremtidens forstæder med Arkitektforeningen som konkurrencerådgiver. Aldrig tidligere har så mange arkitektkonkurrencer med det samme tema fundet sted samtidig.

Hvis forstæderne også i fremtiden skal være attraktive steder at bo og leve og blive mere bæredygtige, skal der ske noget nu.

Fingerplan i forstaden - om at starte tegnestue i provinsen

Hun bor der selv, forsker i den og arbejder dagligt med den – forstaden! Og så har hun i nu to år drevet den danske afdeling af Ketner Olsen Arkitekter i Esbjerg. I interviewet her med arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen giver hun sit syn på det almene og et indblik i ét af tegnestuens mange forstadsprojekter - udviklingen af et alment boligområde i Gjesing ved Esbjerg.

Af Marie Brøndum Nilsson, Arkitekt MAA

Langhusene i Hvidovre

Arkitekt MAA Ingibjörg Huld Halldórsdóttir besøgte Langhusene i Hvidovre, der er opført i AlmenBolig+ konceptet, på Arkitekturens Dag. Læs hendes reportage fra dagen: