kommune

Kommunalt ansatte arkitekter MAA søges

Stadsarkitekt til Kolding

Kolding kommune har fået sin første stadsarkitekt, Arkitekt MAA Michael Pagaard

Michael Pagaard har siden 2006 været leder af afdelingen for kommunale ejendomme i Kolding. Om den vigtigste opgave som stadsarkitekt han til Jydske Vestkysten, at det blandt andet bliver at forankre den kommunale arkitekturpolitik, der blev vedtaget i 2013, men som aldrig rigtig er blevet implementeret i praksis.

Byplanprisen 2015: De nominerede er ...

Prisen uddeles hvert år for planlægning, der er udtryk for innovation. Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening og vinderen afsløres på årets Byplanmøde torsdag d. 1. oktober i Nykøbing Falster.

Fremtidens tilgængelighedskrav

Nu inviterer SBi kommunerne til workshop om fremtidens tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet

Den bedste byplanlægning anno 2015?

Byplanprisen 2015 uddeles til planlægning, der er udtryk for innovation og som samtidig dyrker og videreudvikler en bys egenart og identitet. Indstil projekter frem til den 1. juni.

Rundt omkring i Danmark bliver der hvert år realiseret planlægningsprojekter, der gør en forskel i et lokalområde for mennesker og samfund. Disse projekter fortjener anerkendelse og opmærksomhed.

Er guldet gemt under græsset?

carlberg/christensen inviterede fredag d. 24. oktober til debatten Er foreningerne byplanlægningens glemte guld? på Papirøen i København.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Byudvikling skaber velfærd og vækst i Odense

Fra stor dansk by til dansk storby. Odense Kommune blev på årets byplanmøde i Herning tildelt Byplanprisen 2014

”Byplanprisen er et kæmpe skulderklap både til byrådet og alle vores dygtige fagfolk, der arbejder med byomdannelsen. Prisen her giver os alle mere energi til at fortsætte den fysiske og mentale transformation af Odense, siger Jannik Nyrop, Chef for Bystrategisk Stab.

COBE-direktør: Beslutningstagere skal tænke i helheder

Snart har hver anden kommune en arkitekturpolitik

Kulturminister Marianne Jelved har det som mærkesag, at alle kommuner skal have en arkitekturpolitik. I Arkitektforeningen er vi glade for, at have fået regeringen med på vognen. 30 kommuner har allerede en arkitekturpolitik og mange flere er på vej. Et nyt initiativ fra Arkitekforeningen skal bane vejen for de øvrige kommuner.

Arkitekturpolitik er mere end et godt forsidebillede

Debatindlæg af Tyge Lundø Dahl Leder af Arkitektforeningens lokalafdeling i Vestjylland, der blev bragt i Dagbladet Struer d. 19. marts 2014

Lørdagens portræt af den dygtige unge Lemvig-fotograf Mads Krabbe havde fundet vej til avisen på grund af hans flotte billede på forsiden af publikationen for regeringens nye arkitekturpolitik.