kommuner

Bygningspræmiering er løftestang for arkitekturen

Hvert år hylder kommuner landet over den lokale arkitektur. Bygningspræmieringen skaber vigtig debat om arkitekturens betydning, mener stadsarkitekten i Aalborg.

Skoler, studieboliger, renoveringer og sågar byplaner. Der er et langt spænd mellem de forskellige bygningstyper, som årets kommunale bygningspræmieringer er givet til, og således repræsenterer de alle aspekter af arkitekturens virkefelt.

Byplanprisen

Dansk Byplanlaboratorium uddeler i samarbejde med Arkitektforeningen Byplanprisen til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for at fremme gode og smukke bymiljøer og landskaber.

Highlights fra Arkitekturens Dag 2014

Den 1. oktober fejrede en række kommuner, skoler, institutioner og virksomheder Arkitekturens Dag. Her er nogle glimt fra dagen.

Arkitektforeningen i arkitekturpolitikken

Arkitektforeningen har været en aktiv sparringspartner for Kulturministeriet i arbejdet med den nye arkitekturpolitik ”Mennesker i centrum”.

50 mio. kr. til nye rammer for bevægelse i folkeskolen

Den nye kampagne "Skole+" skal vise, hvordan landets skoler kan indrettes, så de får bedre faciliteter til idræt og bevægelse og giver flere børn og voksne lyst til at være aktive i både skoletid og fritid.

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Realdania og Lokale og Anlægsfonden står bag den nye kampagne, der sammen med kommunerne giver 50 mio. kr. til skolerne.

Politisk forår 2014

2014 bliver et hektisk år i dansk politik. Det vedrører også arkitektfaget og Arkitektforeningen.

Blandt de større tiltag er implementering af folkeskolereformen, der kommer til at medføre rumlige udfordringer, fordi eleverne skal opholde sig længere på skolerne og lærerne kommer til at mangle rum til forberedelse.

Fremtiden tilhører steder med karakter

Hjælp på vej til offentlige bygherrer

I dag er den offentlige bygherre ikke klædt nok på til byggeprojekter med komplekse udbudsregler og stigende krav.
Derfor er der hjælp på vej.

Arkitektforeningen og Bygherreforeningen udvider nu samarbejdet om kvalitetssikring i arkitektkonkurrencer med blandt andet efteruddannelse, der skal adressere de konkurrenceformer, man bruger i det offentlige, over for behovet i de enkelte projekter.

Når regler ikke nødvendigvis er af det onde

Regelforenkling handler ikke kun om en forenkling af lovgivningen eller en afbureaukratisering af systemet. Det handler i lige så høj grad om at lære reglerne at kende og vide, hvordan man bedst navigerer i dem. Arkitektforeningen har talt med chef for EU's Northern Periphery Programme’s kontor i København Ole Damsgaard om regelforenklingens kompleksitet.

Af Eva Bjerring

Anlægsloft skader grøn omstilling

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen bragt i Information d. 4.12.2012

Ifølge de økonomiske vismænd og OECD er den økonomiske udvikling i Danmark de kommende år så sløj, at den burde indlægges akut. Væksten er i 2012 på sølle 0,2 procent og dermed endnu lavere end regeringens egen forventning.