kunst

Arkifilm på dox

Det er DOX-tid, hvilket betyder, at de kommende dage står i dokumentarfilmens tegn, og der er gode sager på plakaten for arkitektur-aficionadas

Igen i år bevæger CPH:DOX sig ud af biografens rammer og ind i byrum, lejligheder, en moske og under en bro, så der er rig mulighed for at opleve filmmediet live i arkitekturen. Og så er der naturligvis også dokumentarer, der handler om de omgivelser, vi lever i. Her er et udpluk:

Det skal jeg se på Copenhagen Architecture Filmfestival

Konstitueret direktør i Arkitektforeningen Annette Blegvad glæder sig til Copenhagen Architecture Festival, og fortæller her, hvad hun glæder sig til at se

Copenhagen Architecture FestivalxFILM, der skydes i gang torsdag, byder på flere end 70 film og arrangementer i København og Aarhus. Hvis du har brug for en guidende hånd gennem junglen, er her mit udpluk af seværdige film.

Arts Letters & Numbers: en ny disciplinær geografi

Den progressive uddannelses-organisation Arts Letters & Numbers inviterer til en serie workshops, events og kurser i upstate New York, hvor der både skal tegnes – og graves.

Land Art Generator Initiative

Hovedstaden kommer næste år til at summe af grønt design, ingeniørvidenskab og arkitektur, når Land Art Generator Initiative (LAGI) slår sig ned på Refshaleøen sammen med IT-Universitetet. Målet er både at inspirere og konkretisere omstillingen til grøn energi.

LAGI er en international kunst- og designkonkurrence, der inviterer tværdisciplinære teams til at designe innovative, energiproducerende skulpturer til det offentlige rum.

Arabisk arkitektur, kultur og identitet

NOW BABYLON, der vises d. 31. januar - 4. maj 2014 på Louisiana, er andet kapitel i serien ”Arkitektur, kultur og identitet” – og er en efterfølger til udstillingen New Nordic, som Louisiana viste i 2012.

Serien handler om, hvorledes arkitektur er bærer af identitet og er med til at skabe et lands eller en regions kulturelle særpræg. Udstillingen er en crossover-udstilling, der viser både arkitektur, kunst og dokumentarisk film.

En generøs by

Hvad er en generøs by? Er det en byæstetisk størrelse, handler den om sanselig rigdom ellerom makismal variation? Er det en social ansvarlighed, hvor man griber ud efter de klemte, eller handler det om at skabe mulighed for intense byrum, hvor mange kan mødes?

Reportage af Karen Agnete Dyssel

Æstetik er ikke noget, man bare smører på til sidst

Arkitektforeningen har talt med den nyudnævnte præsident for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet, arkitekt MAA Johnny Svendborg om hans ambitioner for kunsten, arkitekturen og Akademiraadet.

Af Eva Bjerring

Hvad er Akademiraadets vigtigste opgave?

Japan indtryk

Arkitekt MAA Alex Holmstedt udstiller under kunstnernavnet Insho fotografier i Arkitekternes Hus fra d 21. februar til d 4. april.

Alex Holmstedt var ikke ret gammel, da han overtog sin fars aflagte kamera, og han blev hurtigt fanget af at finde frem til og eksperimentere med motiver.

Farver på gamle vægge

En forfalden ruin, et afskallet tapet, en slidt stol. For arkitekt MAA Birgitta Niepoort er forfaldne huse en evig kilde til inspiration. Nu udstiller hun nogle af sine malerier i Arkitektforeningen.

Af Marie Leth Rasmussen

Da Birgitta Niepoort var barn, elskede hun at besøge gamle slotte og forfaldne huse. Fornemmelsen af forfald og eventyr inspirerede hende til at eksperimentere med kunst.

”Min familie flyttede til Frankrig, da jeg var seks år.

Arkitekt- og designskoler skilles fra Kulturministeriet

Arkitekt- og designskolerne flytter fra Kulturministeriet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse