marked

Hypermarkeder vil slå tænderne ud af bymidter

"Det eneste, vi med sikkerhed ved om etablering af hypermarkeder er, at det vil flytte omsætning fra bymidter og små samfund og ud til omfartsvejen ved de største byer."

Nordiske arkitekter tror på vækst

Architects’ Council of Europe (ACE) laver den årlige Economic Trend Survey af de europæiske arkitekters forventninger til arkitektbranchen. I år er målingen yderst forventningsfuld blandt de nordiske arkitekter

Den nylige måling viser nemlig, at der er høje forventninger til vækst i branchen. Især de nordiske arkitekter har tiltro til, at mængden af opgaver vil vokse i fremtiden.

Espersen: Vi skal løbe efter boldene sammen

Danske Arks nye direktør, tidligere folketingspolitiker og minister Lene Espersen, vil arbejde målrettet for at få arkitektfamilien til at samarbejde. Blandt andet gennem evidensbaseret forskning.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Produktivitet og kvalitet

Et enøjet fokus på produktivitet er ødelæggende for Danmarks små landsbyer, skriver Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Berlingske d. 13.6.2013

God planlægning af vores fysiske omgivelser er nødvendige rammer for det gode liv. Produktivitetskommissionens anbefalinger om ændring af planloven for at åbne op for kæmpe supermarkeder skaber debat. Kommissionen er for. De Samvirkende Købmænd er imod.

Ny formand hos Arkitektforbundet

Den 49-årige arkitekt MAA Peter Toftsø er blevet valgt til formand for Arkitektforbundet. Peter Toftsø afløser Arkitekt MAA Mette Carstad, der har været formand i mere end 12 år.

Som noget af det første som formand vil Peter Toftsø tage fat om den store udfordring med den høje dimittendledighed blandt især arkitekter.

Ledigheden falder blandt arkitekter

En opgørelse fra Danske Ark og Danmarks Statistik viser, at ledigheden i arkitektbranchen, trods den fortsatte økonomiske krise, faldt med 0,8 pct. point fra november 2011 til december 2011.

Svært at være lille arkitektvirksomhed i krisen

Der er et markant fald i nye projekter og branchens honorarer herhjemme. Det går især ud over mindre arkitektvirksomheder, der udgør størstedelen af den danske branche, viser seneste konjunkturbarometer fra Danske Arkitektvirksomheder

Billigere at bygge bæredygtigt

44 procent af byggebranchen svarer i ny undersøgelse fra arkitektvirksomheden Arkitema, at det er blevet billigere at bygge bæredygtigt.

Undersøgelsen, der er udført blandt entreprenører, bygherrer, byggefirmaer og developere, viser at, 44 procent vurderer, at priserne er faldet 1-10 procent de seneste tre år. 41 procent svarer, at prisen er uændret. Kun 15 procent mener, at byggeomkostningerne er vokset.

Hvordan går det med omsætningen i arkitektbranchen?

Byggeprojekter, bygningstegning og forprojektering er basis for størstedelen af arkitektbranchens omsætning, men den negative vækst ser ud til at fortsætte.

I den seneste produktstatistik for arkitektvirksomheder viser tallene fra Danmarks Statistik, hvordan arkitektbranchens omsætning fordeler sig inden for en række overordnede serviceydelser.

Danske arkitekter nordiske mestre i innovation

Ny svensk undersøgelse viser, at danske arkitekter er de bedste i Norden til at designe innovativ arkitektur.

I undersøgelsen, der er gennemført af analysebureauet PFM Research for Cembrit i Sverige, er 100 svenske arkitekter blevet spurgt om, hvem der er de mest innovative arkitekter i Skandinavien. På andenpladsen er Finland, Norge ligger nummer to og Sverige nummer tre. På Europæisk plan er de hollandske arkitekter de mest innovative.

Tekniske Sverige vs.