politik fokusområder

Sådan styrkes den sjællandske vækst

Gennem grønne forretningsmodeller, anlægsinvesteringer og miljøteknologi skal den sjællandske vækst styrkes.

Hvordan fremmer vi velfærd med arkitektur?

Arkitektforeningens bestyrelse nedsætter nu en task force med det formål at få formuleret forslag til konkrete indsatser, der fremmer vedfærdssamfundet gennem arkitektur, planlægning og design. Du har nu mulighed for at søge om at komme med i task forcen.

Produktivitet og kvalitet

Et enøjet fokus på produktivitet er ødelæggende for Danmarks små landsbyer, skriver Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Berlingske d. 13.6.2013

God planlægning af vores fysiske omgivelser er nødvendige rammer for det gode liv. Produktivitetskommissionens anbefalinger om ændring af planloven for at åbne op for kæmpe supermarkeder skaber debat. Kommissionen er for. De Samvirkende Købmænd er imod.

Vækstpolitik er varm luft

af Jane Sandberg, direktør Arkitektforeningen

Et af årets mest populære emneord på det bornholmske folkemøde er vækst. Derfor bliver folkemødet politikernes bedste chance inden en god lang sommerferie for at fylde andet end varm luft i vækstklicheen og fortælle os, hvordan de vil skabe vækst. Visionerne har vi hørt til hudløshed: højere, bedre, større, hurtigere - og billigere.

Nu mangler der handling

Offentlige indkøb kan skabe innovation

Den offentlige sektors indkøb rummer gode muligheder for at skabe mere innovation. Det fremgår af den første analyse fra Rådet for Offentlig-Privat Samarbejde om ”Innovationsfremmende indkøb”, som netop er blevet offentliggjort og som i høj grad angår Arkitektfaget.

I en pressemedldelelse fra Erhvervs- og vækstministeriet lyder det fra Annette Vilhelmsen:

Derfor er Arkitektforeningen på Folkemødet

Hvorfor drager hele det officielle Danmark til en lille ø i Østersøen tre dage i juni? Og hvorfor tager Arkitektforeningen med? Det gør vi for at debattere arkitekturens betydning og rammevilkår med ministre, meningsdannere – og alle andre dødelige.

Arkitekturens Dag: Vær med i det landsdækkende program

Rum for vækst  er titlen på Arkitekturens Dag 2013. Dagen handler om, hvordan arkitekter kan bidrage til den fælles vækstdagsorden.

Vækst på agendaen

Det gamle år er gået på hæld og et nyt netop begyndt. Hvor det forgangne på mange måder viste sig at blive et 20træls, som Margrethe Vestager rammende har døbt det, med svindende beskæftigelse og en økonomi i stærk modvind, så er der forsigtig optimisme at spore for det nye.

I Arkitektforeningen står 2013 helt bogstaveligt i vækstens tegn med ”Rum for vækst” som årets politiske fokusområde. Bag dette efterhånden fortærskede ord ”vækst” gemmer sig først og fremmest et presserende behov for at styrke beskæftigelsen og skabe nye veje og jobmuligheder.

Indvielse i Silkeborg havn

I Silkeborg blev der allerede fejret Arkitekturens Dag allerede den 30. september. Her blev det nye trædæk indviet på Havnen i Silkeborg af borgmester Hanne Bæk Olsen (A). De mange borgere, der var mødt op, kunne nyde dans og musik fra Den kreative Skole og se roklubben på vandet.

Vores sted på stranden

Tanker om hverdagsarkitektur: DR’s Aftenshowet bragte i anledning af Arkitekturens Dag den 1. oktober seernes billeder af god hverdagsarkitektur. Erik Brandt Dam og Bettina Mylin, begge arkitekter MAA, har valgt en badebro i Haderslev som eksempel på god hverdagsarkitektur