Nominerede til Store og Lille Arne 2016

Fredag den 29. januar afsløres det ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur, hvem der løber med Årets Arne-priser. Se de nominerede til Årets Store og Lille Arne her og læs hvad juryen, den københavnske lokalledelse siger om projekterne

Nominerede til Årets Store Arne
Prisen gives til såvel udførte værker som initiativer, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år. Der er fem nominerede i kategorien:

Bygherreprisen til byggeri som gør en forskel

Med Bygherreprisen 2016 ønsker BoligfondenKuben at præmiere et byggeri, som gør en forskel, og hvor bygherren har hævet barren, skabt uventet merværdi og løftet et samfundsansvar.

Nominerede til Den Danske Lyspris 2015

En tunnel, en gangbro, gamle vinduer og et museum er blandt de fire projekter, der i år er nomineret til Den Danske Lyspris

Nils-Ole Lund modtager Arkitektforeningens Æresmedalje

Nils-Ole Lund har siden 1950-erne været en markant skikkelse i dansk arkitektur og nu modtager han medlemmernes æresmedalje på repræsentantskabsmødet den 29. maj

Af Kim Dirckinck-Holmfeld

En anerkendelse der får en til at ranke ryggen

Helhedsplanen for Nordhavn. Nørreport station. Børnehaven Forfatterhuset. Biblioteket i Nordvest. Krøyers Plads. Rockmuseum i Roskilde og ikonbygning for Adidas i Sydtyskland. COBE’s projekter høster stor anerkendelse lige nu. Senest har de modtaget Dreyers Fonds hæderslegat, og i den anledning har Arkitektforeningen mødt indehaver og kreativ direktør Dan Stubbergaard.

Af Cæcilie Skovmand

COBE modtager hæderspris

Det er en helt særlig evne til skarpt og analytisk at skabe spændstige og venlige rum, der favner byens dagligliv, som nu betyder, at Dreyers Fonds hæderspris for arkitekter i år gik til tegnestuen COBE v/Dan Stubbergaard.

Årets prismodtager er kendt for en række projekter, hvor de har skabt bygninger og byrum, som indbyder til social interaktion.

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet. Juryen, som Akademisk Arkitektforening sidder med i, har besluttet at nominere fire meget spektakulære projekter til Den Danske Lyspris 2014. Projekterne er meget forskellige, men de er alle af høj lysmæssig kvalitet.

De fire nominerede projekter er - i tilfældig rækkefølge:

Verdens første sansefødestue på Nordsjællands Hospital, Hillerød

Forslag til Mies van der Rohe-prisen 2015

Mies van der Rohe prisen uddeles hvert andet år og igen i 2015.
 Her er de danske forslag til nominering fra Arkitektforeningen og Danske Arkitektvirksomheder

Endnu en hæder til tilgængelig arkitektur

Tilgængelig arkitektur rykker lige nu. Bevica Fondens tilgængelighedspris, der netop er blevet uddelt til Force4, er én blandt flere anerkendelser af vigtigheden af tilgængelig arkitektur, der er blevet givet i de senere år.

Nominerede til Byplanprisen 2014

Vinderen af Byplanprisen 2014 afsløres på årets Byplanmøde torsdag d. 25 september i Herning. Og de nominerede kommuner er: