renovering

Byfornyelsesmidlerne der forsvandt med et pennestrøg

Indlæg publiceret på #Renoverdk

Af Annette Blegvad, Vicedirektør, Arkitektforeningen

Tinasofiya Svensson

Jeg arbejder med stedslige fortællinger, og mit hovedvirke er at kunne transformere eksisterende bygninger om til at udtrykke en særlig æstetik, der vil forandre bygningens rolle i de omgivelser, hvor bygningen står.
Ved at give bygninger nye roller, forandres bygningernes omgivelser og deres landsbyers æstetiske stemningsbilleder sig.
Det er netop disse stemningsbilleder jeg brænder for at skabe nye af, særligt i landsbyer som i vores tider fraflyttes og tømmes for æstetik, fordi for mange bygninger enten står tomme eller har lidt under finanskrise.

Tinasofiya Svensson
City:
København K
Latest job:
Scenograf, Mungo Park Teater
Medlemtype:
Projektering & Rådgivning Fx tegnestuearkitekt, projekteringsleder, selvstændig rådgiver, partner eller andet inden for området?
Din sektor:
Privat
Offentlig

Vinderen af RENOVERPRISEN 2015

En øjenåbner og et slag i bolledejen til ære for det berømte, fremadrettede midtjyske gå-på-mod. Sådan lød nomineringsudvalgets motivation for at nominere Herning Bibliotek til RENOVER prisen 2015. Torsdag aften løb biblioteket med prisen.

Arkitektforeningen og boligjob-ordningen

Ny platform for boligrenovering

Platformen Houzz  formidler kontakten mellem boligejere, som ønsker at renovere deres bolig, og arkitekter, designere samt interiør designere.

Houzz giver eksperter inden for arkitektur, design og interiør mulighed for at fremvise deres færdigheder og kompetencer og nå ud til potentielle kunder i Danmark, og resten af verden som fx USA, Australien, Rusland, Japan og en række andre europæiske lande.

Nominerede til Renoverprisen 2015

Seks renoveringsprojekter fra alle dele af landet er nomineret til RENOVER prisen 2015. Vinderen kåres d. 3. september.

De seneste tre måneder er 167 indstillede renoveringsprojekter blevet vægtet og vejet af prisens nomineringsudvalg for at finde frem til de bedste projekter. Det er blevet til seks vidt forskellige projekter fra alle hjørner af Danmarkskortet.

De seks projekter er:

Ny rapport: Sådan skabes værdi i renoveringen

En ny rapport, som Arkitektforeningen har taget initiativ til sammen med Bygherreforeningen, analyserer, hvordan der skabes værdi i bygningsrenoveringen.

Atmosfære skal tænkes ind i renoveringer

En ny ph.d.-afhandling peger på behovet for at tage systematisk højde for bygningers atmosfære, når kulturarven restaureres

Af Tobias Moe

Vær med til at kåre Danmarks bedste renovering

RENOVER prisen kårer for tredje år i træk Danmarks bedste renovering og inviterer alle, der kender et godt renoveringsprojekt, til at indstille til prisen.

Frem til 1. marts 2015 er det muligt for helt almindelige danskere såvel som arkitekter, ingeniører, håndværkere og bygherrer at indstille deres yndlingsrenovering til RENOVER prisen – Danmarks bedste renovering 2015.

Anbefalinger tages alvorligt i ny boligaftale

Fredag d. 28. november indgik SR-regeringen og en bred kreds af Folketingets partier; Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Det Konservative Folkeparti en ny boligaftale, der prioriterer boligsociale indsatser, strukturelle forandringer og energieffektivisering.